iflas ettim diyerek kıdem ve ihbar ödenmez mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebk1975
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
25 eylül 2009 da işten çıkartıldım içeride 3 aylık maaş ve 9 yıllık tazminatlarım kaldı iş veren bize ben ne verirsem kabul edin yoksa iflası mı verir hiç bir şey alamazsınız dedi bu doğrumudur doğruysa ne yapmalıyım ilginize teşşekkürler

Ynt: iflas ettim diyerek kıdem ve ihbar ödenmez mi?

Merhaba,

- İşverenin gerçekten iflas durumu söz konusu mu?

bildiğim kadarıyla iflas etmiş olsa bile , elinde bulunan demirbaş ve gayrimenkuller satışa çıkarılır. Ve öncelik her zaman çalışanlarındır. yani önce çalışanların tazminatını ödemek zorunda daha sonra çevreye olan borçları ödenir. ama buna rağmen ödeme aczine düşerse işverenin canını alıcak hali de yok devletin dimi...

HAZELSU ' Alıntı:
bildiğim kadarıyla iflas etmiş olsa bile , elinde bulunan demirbaş ve gayrimenkuller satışa çıkarılır. Ve öncelik her zaman çalışanlarındır. yani önce çalışanların tazminatını ödemek zorunda daha sonra çevreye olan borçları ödenir. ama buna rağmen ödeme aczine düşerse işverenin canını alıcak hali de yok devletin dimi...

Merhaba,

Peki böyle bir durumda işverenin devlete olan borcu varsa ödeme sırası nasıl olmalı sizce?

Hacizde ilk ödeme devlete olur, yani devlet diğer alacaklılardan önceliklidir.

T U R K O ' Alıntı:
Hacizde ilk ödeme devlete olur, yani devlet diğer alacaklılardan önceliklidir.

Merhaba,

Evet sıralama sizin bahsetiğiniz şekildedir. Yani Devlet yaş tahtaya basmıyor diyebiliriz.

iflasını vermiş ama başka bir ortakla yeni iş yeri açmış adres aynı marka ismi aynı bu sahte iflas kapsamına girermi

Merhaba,

Kişi bir firmasında iflasını açıkladıktan sonra, ikinci bir firmayı aynı ismi (kendi adı) ile ortak veya tek kiş olarak faaliyete başlayamaz. Yoksa diğer tarafta açıklamış olduğu iflasın bir kıymeti ve değeri olmaz ki bu da doğrulukla bağdaşmayacaktır. Bunu ancak, ikinci bir kişi adına (hanımı, oğlu, kızı vs.) gerçekleştirebilir.

Diğer bir husus işveren hala eski işyerini kapatmayıp sizi bu şekilde tahditle bütün haklarınızı ödemeye yanaşmıyorsa, bölge çalışma müdürlüğüne (ssk) şikayet de bulunun fazla geç kalmadan.