İhbar Hakkında ?

Arkadaslar muhasebe bürosunda calısan bırısı istıfa edıp ısten cıkmak istedıgınde ısveren ıhbar süresını kullandırmak yada bu ücretı talep edebılırmı.büro oldugu ıcın herhangı bır iş sözlesmesi fılan yok.işci aleyhıne ne gibi durumlar olabılır?

Sözleşme sözlü olarak yapılmış sayılır.(Sözleşmede şekil serbestisi kuralı) İhbar süresi kuralları her iki taraf içinde geçerlidir.

İhbar süresince günde 2 saat iş arama izniniz vardır. Hepsini 1 gün olarak vermek isterlerse kabul etmeyin. Çünkü o 1 gün Cumartesi olacak ve iş görüşmelerinize gidemeyeceksiniz.

Sözleşme sözlü olarak yapılmış sayılır.(Sözleşmede şekil serbestisi kuralı) İhbar süresi kuralları her iki taraf içinde geçerlidir.

İhbar süresince günde 2 saat iş arama izniniz vardır. Hepsini 1 gün olarak vermek isterlerse kabul etmeyin. Çünkü o 1 gün Cumartesi olacak ve iş görüşmelerinize gidemeyeceksiniz.

cvp ıcın tskler murat bey.ama hıc bunlarla ugrasmadan ısten ayrılmak ıstıyo.bunun bı yolu yokmudur.yanı bugun ıstıfa etse yarın bıdaha gelmek ıstemıyo işe tabı zarar görmeden

toplu iş arama izinleri düşüldükten sonra kalan süresi çalışmak zorunda,.

ancak istifa eden işçiyi işveren çok fazla da tutmak istemez iş yerinde. En nihayetinde bu bir çıkar çatışmasına ve inatlaşmaya dönerse, ihbar süresinin son anına kadar işyerine gelip gitmek zorundadır.

Bir başka yol ise, kalan ihbar süresi kadar hakedişi yada parası varsa çıkarıp vermek suretiyle aynı gün işi bırakabilir.

iş yeri maaşlarımızı asgari ücretten gösteriyor ağır sanayii çalışma saatler bile fazla sabah 8 akşam 6:30 günde 1:30 dk mola bır cumartesi tatil bir cumartesi normal çalışma saat 4 ten sonrasını mesai gösteriyor elden parada veriyor mesai kaldığımız zaman da normal maaşının saatine gore para veriyor bunları kım denetliyor kimse gelip gitmiyor cevap verebilrseniz sevinirim

Gunde 9 saat calisarak haftalik 45 saati dolduruyorsunuz cumartesi pazar tatil olmasi lazim. Bir cumartesi calisip bir cumartesi tatil yapiyorsaniz, calistiginiz cumartesinin yerine tatil yapmiyorsaniz hafta ici o cumartesi tamamen mesai sayilir. Ayrica mesai ucretinizi elden aliyorsaniz imzaladiginiz makbuzun bi ornegini alip calisma ve is kuruluna sikayet ederseniz muhtemelen inceleme baslatilir ve sigorta odemelerinizi gecmise donuk duzeltmek zorunda kalabilirler. Devlet kendisine karsi islenen suclari affetmez. Oyle de bi gercek var. Allah yardimciniz olsun.

arkadaşlar; ben BEDAŞ da işçi kadrosunda çalışmaktaydım..kurum 28/05/2013 tarihinde özele devir oldu..24 haziran 2013 tarihinde 24 günlük senelik izine ayrıldım.senelik izinimin ortasında beni aradılar ve dedilerki istanbula gel.senin işten çıkışını yaptık evrakları imzala..gittim 05/07/2013 tarihi itibariyle ilişiğimiz kesilmiş gördüm.bana sadece kıdem ve kalan izin paramı ödediler.ihbar tazminatını vermediler..acaba ihbar tazminatını alabilirmiyim.

toplu iş arama izinleri düşüldükten sonra kalan süresi çalışmak zorunda,.

ancak istifa eden işçiyi işveren çok fazla da tutmak istemez iş yerinde. En nihayetinde bu bir çıkar çatışmasına ve inatlaşmaya dönerse, ihbar süresinin son anına kadar işyerine gelip gitmek zorundadır.

Bir başka yol ise, kalan ihbar süresi kadar hakedişi yada parası varsa çıkarıp vermek suretiyle aynı gün işi bırakabilir.

Nezih bey eleman ztn 1 yıldır calısıyor.1 yıllık kıdem ve yıllık izninden vazgecıyor buna ragmen işveren ıllakı ıhbarı kullandırmak ısteyebılırmı?

İhbar süresinin kullanılması gerektiğini belirten/zorlayan iş kanunudur, uyulmaması durumunda bu fesihten olumsuz etkilenen tarafın ihbar tazminatı hakkı doğar. Siz ihbar suresine uymadan ayrılırsanız, hak kazandığınız izin hakkınız varsa ücretini alırsınız, işveren dava açarSA ihbar tazminatını alır. Elbette siz bu tazminat yanında dava masraflarını da ödemek zorunda kalırsınız böyle bir davayı kaybederseniz.

Mart 20 de tam bir yıl
6 ay-1,5 yıl arasındaki çalışma süresi için uyulması gereken ihbar süresi 4 haftadır,
çalışanın kıdem tazminatından veya izin hakkından vazgeçiyor olması , ihbar süresine uyma zorunluluğu ortadan kaldırmaz.
İşveren dilerse uyulmayan ihbar süresi için ihbar tazminatı talebiyle dava açıp ihbar tazminatını alabilir.

Yani, Sayın Keremcem sonuç kısmına net bir vurgu yapmış, şahsi tavsiyem Mart 20 den sonra istifasını versin 4 hafta ihbar süresine karşılık, toplu kullanılırsa yaklaşık 8 gün yeni iş arama izni var.

28 gün ihbar süresi - 8 gün iş arama izni = Kalan 20 gün - 14 gün yıllık izin = 6 gün kalır. en kestirme yol kalan 6 günü çalışırsınız, yada hakedişinizden kestirirsiniz.

Yani, Sayın Keremcem sonuç kısmına net bir vurgu yapmış, şahsi tavsiyem Mart 20 den sonra istifasını versin 4 hafta ihbar süresine karşılık, toplu kullanılırsa yaklaşık 8 gün yeni iş arama izni var.

28 gün ihbar süresi - 8 gün iş arama izni = Kalan 20 gün - 14 gün yıllık izin = 6 gün kalır. en kestirme yol kalan 6 günü çalışırsınız, yada hakedişinizden kestirirsiniz.

Asıl ögrenmek istedıgım buydu ztn yanı ıhbar süresıne karsılık calısanda benımde haklarım bunlar 28 gün degıl 6 gun calıscam dıyebılırmı

Çalışan iş arama iznini topluca kullanma talebini yapabilir. Yıllık izin kullanmayı talep edebilir, ancak işv. vermeyebilir. Eğer yıllık izni kullandırtmaz ise işten çıkışta parasal karşılığını ödemek zorundadır. Ayrıca yıllık izinde geçen süre ihbar süresi ile birleştirilemez. Yani izin kullanır ise ihbar süresi izin süresi kadar ötelenir.

Çalışan iş arama iznini topluca kullanma talebini yapabilir. Yıllık izin kullanmayı talep edebilir, ancak işv. vermeyebilir. Eğer yıllık izni kullandırtmaz ise işten çıkışta parasal karşılığını ödemek zorundadır. Ayrıca yıllık izinde geçen süre ihbar süresi ile birleştirilemez. Yani izin kullanır ise ihbar süresi izin süresi kadar ötelenir.
Yanı toplu iş arama süresı olan 6 günü 28 günden düsebılır fakat yıllık izin buna dahıl degılmı?
ayrıca işten cıkarken yıllık izin ücretı ödenmezse işkura şikayetle hemen alabılırmı nasıl kanıtlıcak bunu

İş arama izni 8 gün etmez. 4 hf x 6 gün x 2 saat = 48 saat / 7,5 = 6.4 gün eder.

iş günlerine göre hesaplanır iş arama izni ancak, uygulamada hangi iş veren çalışanı haftalık 45 saat esasına göre çalıştırıyor.

ayrıca benim şahsi uygulamam ben veriyorum tatil günlerinide sayıyorum.