İhbar Süresi Hk.

Merhabalar,
Mükellefimin bir arkadaşının işine son veriliyor.İhbar süresi tanınıyor.Karşılıklı anlaşarak iş arama iznini toplu olarak kullanması kararlaştırılıyor.Buraya kadar herşey normal,işçinin itirazı yok.
Ancak 25.08.2016 tebliğ tarihi, ve bu tarihte karşılıklı anlaşarak 04.09.2016 tarihine kadar iş arama izni toplu olarak kullanılıcak.İşveren bu günlere isabet eden ücret ve sgk bildiriminin yapılacagını beyan ediyor.Ancak kalan süre yani ihbar süresi (6 hafta )-(toplu iş arama izni)'nden geriye kalan sürede işveren, işçiye ; işe gelmemesini ve ücret ödemeyeceğini belirtiyor.İşçi işkur vb. birimlerle görüşmesinde herhangi bir hak talep edemezsiniz , gerekli ihbar süresi tanınmıştır diye saçma bir cevapla karşılaşıyor.Benim fikrimse tam tersi durumda ,ihbar önelinin niteliğine uyulmadıgından dolayı ihbar tazminatı ödenmesi gerektiğini düşünüyorum.Görüşleriniz nelerdir acaba , Teşekkürler.

Her nasıl anlaşılırsa anlaşılsın ya 6 hafta için ücret ödenir veya 6 haftalık olarak ihbar tazminatı ödenerek anında çıkış yapılır.

Merhabalar,
Mükellefimin bir arkadaşının işine son veriliyor.İhbar süresi tanınıyor.
..................geriye kalan sürede işveren, işçiye ; işe gelmemesini ve ücret ödemeyeceğini belirtiyor.
İşçi işkur vb. birimlerle görüşmesinde herhangi bir hak talep edemezsiniz , gerekli ihbar süresi tanınmıştır diye saçma bir cevapla karşılaşıyor.
Benim fikrimse tam tersi durumda ,ihbar önelinin niteliğine uyulmadıgından dolayı ihbar tazminatı ödenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Görüşleriniz nelerdir acaba ,
doğru söylüyorsunuz,
ihbar süresine uymayan taraf,bu sürenin tamamına ilişkin ücreti tazminat olarak ödemekle yükümlüdür.

Son düzenleme:
Merhaba

İş akdi bildirimli feshedilen bir çalışanın, fesih bildirim tarihine göre 4 hafta ihbar süresi bulunmaktadır. Bu ihbar süresi işlerken kişinin çalışma süresi de uzamakta ve eğer ihbar süresindeki çalışma süresi de dikkate alınırsa ihbar süresi 6 hafta olmaktadır. İhbar süresi belirlenirken dikkate alınması gereken fesih bildirim tarihidir değil mi, teşekkürler

Bildirimi yaptığınız tarihteki çalışma süresine uygun ihbar süresini uygulayacaksınız.

Merhabalar;
Firmada 11 aydır çalışan işçinin işine son verilmek isteniyor, işveren işçiye bildirip ihbar süresini kullanmasını ve bu sürede iş bulmasını istiyor,
İşçi 4 haftalık süreci başladığının 3. günü iş buluyor ve iş bulduğunu işverinine iletiyor,
Soru: işçi işverenden ihbar tazminatını talep ediyor alabilir mi, bu hakkı var mı ? net bir kanun maddesini bulamadım, değerli görüşleriniz ricasıyla... Tşk.

İhbar tazminatı, ihbar süresine uymayan tarafın, karşı tarafa ödeyeceği tazminattır.
İşveren ihbar süresine uymuş ve başlatmış, bu durumda işverenin ihbar tazminatı yükümlülüğü doğmadığı gibi, çalışandan ihbar süresinin sonuna kadar çalışmaya devam etmesini de isteme hakkı bulunmaktadır.