İhbar ve Kıdem Tazminatı ve Fazla Mesai Ücretleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seherr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba;

Merhaba 2007 yılından itibaren bir firmada çalışmaktayım.Mesai saatlerim sabah 8:30 akşam 20:30 ve ben ağustos ayında şirketimden 2007 tarihinden bugüne kadar olan mesai lerimi talep ettim.Fakat ödeme yapmadılar ve kullandığımız genel e-mail adresine iş yerimden memmun olmadığım ve farklı bir şubede iş radığıma dair genele e-mail gönderdim.Bu e-maili gören yöneticiler istifamı verip defolup gitmemi söylediler fakat ben istifamı vermedim.Onlarda beş kuruş ödemeden beni çıkaracakları yönünde tabirlerde bulundular ben mesailerimi ödemelerini yada iş saati olarak çalışacağımı ve bununla ilgili ne işlem gerekiyorsa yapacagımı söylediler.Daha sonra kullanmadığım yıllık izinlerimin bir kısmını verdiler ve kullandım.İzinden geldiğimde e-mailde kendi firmam dısında bize pirimimizi ödeyen diğer bir firmayla ilgili arkadaşların yorumları vardı bize vadettiklerini yapmama şeklinde bende katıldın şirketim benden savunma istedi fakat bende kendileri ile ilgili olmadığını ve bunda savunma yazacak birşey göremediğimi belirttim.Beni tazminatımı ödemeden 4857 saılı kanunun 25/2 b ve h bendine göre işten çıkardılar fakat ben hiç birşey imzalamadım örnek aldım ve çıktım.Bu konu ile ilgili napabilirim ve kıdem,ihbar ve 2007 den itibaren mesai ücretlerimi alabilirmiyim.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: İhbar ve Kıdem Tazminatı ve Fazla Mesai Ücretleri

Geçmiş olsun anlattığınız konuyla sizi işten çıkarma nedeni arasında hiçbir bağ kuramadım. İş mahkemesine dava açabilirsiniz.

Selamlar,

8:30 ila 20:30 haftanın 5 günü çalışıyorsanız mesai talebinde bulunamazsınız.
6 gün çalışmanız halinde mesai hak edersiniz.
Mail ile yazışmalarınızda neler yazdığınızı bilmiyorum ama ( h ) bendi ile alaka kurulması enteresan.
Ancak dediğim gibi ( b ) bendine girecek tabirlerde bulunduysanız işvereninizin derhal fesih hakkını kullanması yerinde olacaktır. İşverenin derhal fesihlerde savunma alma gibi bir zorunluluğuda bulunmamaktadır.

8:30 ila 20:30 haftanın 5 günü çalışıyorsanız mesai talebinde bulunamazsınız.

yukarıdaki cümlemi yanlış kurmuşum arkadaşlar kusura bakmayın...

Benden yana hiç bir kötü laf olmadı kötü laflarr onlardan geldi 1 ay içerisinde ben suskunluğumu korudum onların şerefi namusu ile ilğili hiç bir laf söylemedim.Onların sarfettiği laflar tehdit babında maza müdürümün azını burnunu dağıtırım demesi bu gibi laflar bende elinden geleni aardınıza koymayın dedim.Benim en ileriye gittim söz budur.

Mahkeme konusu. Şahitler ve deliller ortaya konur mahkeme kararı verir.

Öncelikle bulunduğun yerdeki bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulun. Bölge çalışma işvereni sıkıştıracaktır. Hatta bölge çalışma müdürlüklerinde bu konularla ilgili matbu dilekçeler bile mevcut.
Kendi alacağını da tamamen düzgünce hesapla. Bölge çalışma işçi ile işveren arasında hakemlik yapıyor. İşveren yükümlülüklerini yerine getirirse bölge çalışma müfettişleri huzurunda ibraname hazırlanıyor. İşi yargıya götürmeden hızlı çözüm yolu bu. Ama işveren bölge çalışmaya da ayak direrse işin sonu mahkeme. Yıllık ücretli izin haklarınıda hesapla.(hafta tatili genel ve ulusal bayram tatillerini hesaba katmayı unutma.)