İhbar Ve Kıdem Tazminatı

merhabalar,
01.10.2010 tarihinden bu yana özel bir firmada kasa sorumlusu olarak çalışmaktayım. 24. mart 2013 tarihinde evlendim ve aynı yılın haziran ayında gebeliğim başladı. şubat 15 2014 itibari ile 32. hafta raporuma ayrıldım. hamileliğim boyunca saat 22:00 ye kadar hatta kimi zaman gece çalışmasına bırakıldım.raporumun başladığı gün bile 10 saat çalıştırıldım. 2013 aralık ayında bir performans yapıldı ve maaş zamlarının performans notu üzerinden verileceği mail ile bildirildi. performansa tabii tutuldum ancak geri dönüşler konusunda yetersiz olan insan kaynakları performans notlarını ve zam oranlarını yetiştiremedikleri için 28 şubatta ocak ve şubat zammının birlikte alınacağı bilgisini verdi. Ben o sırada doğum iznine çıkmıştım ve yatan maaşımı düşük bulduğum için insan kaynaklarını aradım beni zamma tabii tutmadıklarını bildirdiler. sebebini sorduğumda siz zaten işten çıkacaksınız dediler. ancak ben henüz istifamı vermedim ve insan kaynaklarıyla böyle bir konuşmada yapmadım. hala çalışmakta olduğum şirket bu düşünce ile beni zamdan muaf tutabilir mi. bu durumda kendim24. maddeye dayanarak [ kötü niyet ) haklı sebeplerden dolayı istifa edip kıdem ve ihbar tazminatımı alabilir miyim? son olarak şirket 24 mart 2014 te evliliğimin 1. yılının dolduğunu ve istifa etme ihtimalimi düşünerek maaşımı zam dışında hesapladığımda da eksik yatırmıştır. tazminatımın en son bordro üzerinden hesaplanacağını varsayarsak aldığım maaş bir önceki maaşımın yarısı kadar. dolayısıyla bana ödeyecekleri tazminat miktarı da yarıya düşüyor. bu konular ile ilgili ne yapabilirim az zamanım kaldı ve şirket hiçbir talebime karşılık vermiyor. yıılık izin bakiyemi sordum son iki bordrom elime geçmedi onları talep ettim ve iş sözleşmemin bir kopyasını istedim ancak hiçbir cevap alamadım. aradığımda sözüm ona not alıp dönüş yapacaklarını söylüyorlar maillerime de cevap vermiyorlar.

yardımcı olursanız cok sevinirim.

iyi günler dilerim
nevin

Sözleşmenizi siz feshetmiş olduğunuz için ihbar tazminatı hakkınız olmaz.
Madem ayrılmayı düşünüyorsunuz zaten;
sözleşmenizi evliliğiniz nedeniyle ( veya zam konusunda hamileliğiniz nedeniyle işverenin eşit davranmaması nedeniyle) feshettiğinizi bildiren bir ihbarı işvereninize gönderip, kıdem tazminatı ve varsa fazla çalışma ücretleri ile hak kazanıp kullanmamış olduğunuz izin sürelerine ait ücretlerin örneğin 7. gün içinde ödenmesini ihtar edin.
Kıdem tazminatınızı dediğiniz gibi düşük ücret üzerinden hesaplanması durumunda, ibra belgesine fazlaya dair hakları saklı tuttuğunuza dair bir not düşerek imzalayıp, iş mahkemesinde kıdem tazminatı fark davası açabilirsiniz.

söylemek istediğinizi anladım ancak nasıl bir istifa dilekçesi yazmam gerektiğini anlayamadım. normal evlilik sebebi ile istifa ederken yazmam gereken dilekçeye, izinlerim ve zam eksiğim ile ilgili nasıl eklemeler yapmam gerektiği konusunda bilgi sahibi değilim. bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.

siz evlilik nedeniyle kıdem tazminatınızı ve tüm ücret vb alacaklarınızı talep eden dilekçenizi kuruma iletin. kurum size alacaklarınızı gösterir ayrıntılı ibraname belgesi hazırlayacak, orda hesaplama gerçek maaşınızdan düşükse kağıdın üzerine not düşeceksiniz ihtirazi kayıt diyeceksiniz ve dava açıcaksınız,

16.01.2013 tarihinden bu yana bir şirkette ön muhasebe elemanı olarak çalışmaktayım. 2014 ocak ayı primlerimim 15 gün yattığını öğrendim.serbest muhasebeci mali müşavirimiz bana bi yanlışlık olduğunu o yüzden eksik yatırlmış olduğunu söyledi.
21 şubat ta işten ayrılmak istediğimi söyledim ve yazılı olarak değil de sözlü olarak istifamı yaptım.ve halen çalışmaktayım.
bugün şubat ayı primlerime baktım ve yine 15 gün yattığını gördüm.bu durumda ben ne gibi hak talebinde bulunabilirim bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eksik yatan sgk primlerinizin kuruma ödenmesini talep etme hakkınız var.

Son düzenleme:
[MENTION]merhaba, işyerinde 1 sene çalışılmıştır. istifa dilekçesinde ihbar süresi 4 hafta yerine, 15 gün olarak yanlış yazılmıştır. bu yanlışlığı düzeltmek adına ihtarname çekilmesi gerekiyor. en ufak bir kelimenin bu durumlarda önem teşkil ettiği ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi için daha önceden bu şekilde ihtarname çekmiş biri yada bilgisi ve örnek şablonu olan arkaşımız paylaşırsa sevinirim.[/MENTION]

birşey dikkatimi çekti,iş kanununda belirli süreli işlerde 4 hafta ihbar süresidir, fakat belirsiz süreli işlerde ihbar süresi nedir_? yazılı sözleşme olmadan çalışılması belirsiz süreli iş midir?

birşey dikkatimi çekti,iş kanununda belirli süreli işlerde 4 hafta ihbar süresidir, fakat belirsiz süreli işlerde ihbar süresi nedir_? yazılı sözleşme olmadan çalışılması belirsiz süreli iş midir?
Belirli süreli iş sözleşmelerinde ihbar süresi yoktur, sözleşmenin bitiş tarihi daha sözleşme kurulurken bellidir zaten.
İş kanununda ihbar süresi belirsiz süreli iş sözleşmesi için tanımlanmış olup, yazılı sözleşme olmaması durumunda sözleşme belirsiz süreli olarak kabul edilir.