Bu olay için söylemiyorum,üzerinde "kurumsal firma"yazan kağıt/marka/tabelayı çok gördüm ama "kurumsal firma"yı az gördüm diyebilirim.
İlgili öteden beridir işyerinde çalışmaktadır,zaman zaman kısmende olsa f.çalışma yaptığını ancak bunun (fazla mesai olarak)sayılmadığını dolayısıyla karşılığının ödenmediğini,süreç bu şekil devam ederken,iş günlerimden bir gün ilgililerin bilgi sahibi olmalarına rağmen işyerinden erken çıktığım için tarafıma ihtar cezası verildiğini ileri sürmektedir.
Bu durum:
1-sn.Keremcem beyin dediği gibi, fazla mesai noktası ile izinsiz ve özürsüz işyerinden erken çıkmak/ayrılmak,birbirinden bağımsız iki ayrı konudur ve olay ufak tefek bir meselede değildir.
2-işveren yönünden yapılması gereken,
işcinin bu davranışına istinaden doğrudan ihtar cezası vermek olmamalı,önce neden işyerinden erken ayrılmış olduğunu sormak yani işcinin savunmasını talep etmek olmalı(çünkü başlangıçta işcinin neden bu davranışta bulunduğu bilinmiyor,ayrıca onun yazılı beyanını almak,ihtar cezasına konu olan gerekçe/dayanak açıklığa kavuşmuş olur ki,bu durum işverenin lehine)savunma alınmadan ceza verilir ise olaya ilişkin işcinin "izin" almamış olduğu açık/net olarak ortada ama "özür" durumunun araştırılmamış olduğu da o derecede açık/net olarak ortada kalmış olur ki, bu durum işcinin lehine dönebilir,kaldıki çalışan "bilgi sahibi olmalarına rağmen"demekte,bilgi verilen kimseler kimlerdir,yetkileri nedir,bu olayı o kimselere de sormak gerekir,ayrıca disiplin konularına ilişkin sözleşme ne gibi hükümler içeriyor,işyeri iç yönetmeliği veya disiplin yönetmeliği var mı,yok mu,var ise hükümleri nedir vs.vs.kurumsal firma denilen işyeri/işletmelerde bu işler böyle olmaz,olmamalı,f.çalışma var ise ücretini ödersin,işci maktu aylık ücretle çalışıyor/çalışacak ise bu durumu ona güzelce,anlayacağı şekilde anlatırsın,ayrıca "holdingten habersiz amir ve müdürlere göre yürüdüğünü düşünüyoruz"cümlesine istinaden"kraldan çok kral olan,kralcı geçinen"amir,müdür olmaz değil,bu noktada farklı yorumlarda yapılabilir,burası ayrı konu ama benim gördüğüm,daha doğrusu söylenene diğer ifadeyle söylenen uygulamaya göre bu olaydan anladığım, holding çatısı altında işcinin çalıştığı firmanın(tüzel kişiliğin)o kadar da "kurumsal"olmadığıdır!..