İhraç Kayıtlı Kdv

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
firma ihrac kayitli dahil 185.000 tl arti kdv fatura kesmistir.İndirimleri dustukten sonra firmaya 21.000 tl kdv cikmaktadir.ihrac kayitli faturanin kdv si 7000 tldir. sistemden beyannameyi gonderdigimizde odenmesi gereken
kdv beyannamede 14.000 tl gorunmektedir.ama tahakukda 21.000 tl odeme cikmaktadir.Bir yanlislikmi yapiyoruz beyannamede 14.000 odeme cikiyor tahakkukda 21.000 odeme cikiyor.Acil yorumlarinizi bekliyorum

Ynt: ihrac kayıtlı kdv

yurtiçi satışlar ?
hesaplanan Kdv ?
ihraç kayıtlı satışlar ?
ihr.kay.sat.hes. kdv ?
devreden kdv ?
ind.kdv ?
bu bilgileri verebilirmisin

yurtici sat: 143.286
hes.kdv : 25.791
ihr.kay.sat: 41.046
ihr kay sat kdv: 7.388
devreden: yok
ind.kdv : 11.253 tl dir

fb 1907 bende beyannamede 14.538 tl ödeme buldum.ihraç kayıtlı satışımız hiç olmadı ihraç kayıtlı mal satan arkadaşlardan sormak lazım acaba tahakkukta öylemi görünmesi gerekiyor.

kanunda ihrac kayitli kdv yi imalatci tahsil etmez ama bu kdv tarh ve tahhakkuk edilir ve 3 ay icinde ihracat gerceklestiginde terkin edilir diyor.Simdi ben kdv yi oderken 14.500 odeyecem diye dusunuyorum.Bu sekilde ihrac kayitli islem yapan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum

Fb 1907 Siz kdv beyannamesini verdiğinizde zaten 7,388 tl lik rakam tecil edilcek kdv olarak beyan edilecek... Siz 14,538 tl yi nakit ödiceksiniz... İhraç kayıtılı mallar yurtdışı edildikten sonra bunlarla ilgili evrakları vergi dairesine verdiğinizde vergi dairesi 7388 tl tecil edilecek vergiyi terkin edecek... Tahakkuk fişinde 21926 tl ödeme gözükmesi doğru...

Sayin oryılmaz

evt beyannamede tecil edilecek kdv rakami 7.388 tl gorunuyor.İhrac kayitli mallar yurtdisina cikti.Vergi dairesine ilgili kdv nin terkin edilmesini talep eden bir dilekce ve ekine gumruk beyani ve ihracatci firmadan gelen yazi ile kesilen faturayi koyacagim.Acaba soylediklerim dogrumudur? yorumlarinizi bekliyorum...

Ynt: İhraç Kayıtlı Kdv

fb1907 ' Alıntı:
firma ihrac kayitli dahil 185.000 tl arti kdv fatura kesmistir.İndirimleri dustukten sonra firmaya 21.000 tl kdv cikmaktadir.ihrac kayitli faturanin kdv si 7000 tldir. sistemden beyannameyi gonderdigimizde odenmesi gereken
kdv beyannamede 14.000 tl gorunmektedir.ama tahakukda 21.000 tl odeme cikmaktadir.Bir yanlislikmi yapiyoruz beyannamede 14.000 odeme cikiyor tahakkukda 21.000 odeme cikiyor.Acil yorumlarinizi bekliyorum
Beyannamedeki ödeme tutarı ile tahakkuktaki tutar birbirini tutmaz. Beyandaki kadar ödeme yapın. Daha sonra dosya hazırlayıp daireye verdiğinizde memur tahakkuktaki farkı kaldıracak.

Terkin için istenen evrakları soruyorsunuz anladağım kadarı ile...
Dilekçe - Kdv beyannamesi - tahakkuk fişi - İhraç kayıtlı satışlar tablosu - Ymm veya Noter tasdikli g.ç.b. - Ymm ve noter onaylı İhracatçı faturası - İndirilecek kdv listesi - İhracatçı tarafından onaylı imalatçı bilgilerini gösterir liste - sanayi sicil belge fotokopisi

oryilmaz ' Alıntı:
Terkin için istenen evrakları soruyorsunuz anladağım kadarı ile...
Dilekçe - Kdv beyannamesi - tahakkuk fişi - İhraç kayıtlı satışlar tablosu - Ymm veya Noter tasdikli g.ç.b. - Ymm ve noter onaylı İhracatçı faturası - İndirilecek kdv listesi - İhracatçı tarafından onaylı imalatçı bilgilerini gösterir liste - sanayi sicil belge fotokopisi
+ kapasite raporunuzu eklemenizde yarar var.

185.000 sanırım ihraç kayıtlı ve yurt içi satışlarının matrah toplamı. Biraz da rakamlarda yuvarlama yapılmış.

bilgilendirme icin cok tesekkurler.
rakamlardaki farkliliklar yuvarlama yapilip yazilmasindan kaynaklaniyor

Sevgili Arkadaşlar,
İhraç kayıtlı satışın olduğu dönemde kdv beyannamesi verilmiş,
kdv beyannamesinde tecil edilebilir kdv kısmında 232,05 tl, ödenmesi gereken kdv kısmında da: 84,69 tl
kdv tahakkuğunda ise: 316,74 ödenecek tutar çıkmıştı. Normalde vergi dairesine bunu sorduğumda siz tahakkuğa bakmayın, beyannamedeki ödenmesi gereken rakamı ödeyin dediler. Ancak mükellef yanlışlıkla tahakkuktaki rakamın hepsini yani 316,74 ün hepsini ödemiş.
Peki şimdi aradaki fazla ödenen bu rakam vergi dairesinden iade istenebilir mi? (232,05)

Tavsiyem, ihracatın gerçekleşmesinden sonra diğer borçlara mahsup isteyin. Tutar çok yüksek değil.