İhracat Kdv iade

terapist13

Katkı Sunan Üye
haziran ayında ihraç ettiğimiz malın kapanışı temmuz ayında gerçekleşti.
bizde bu ihracatı temmuz ayında gösterdik ve kdv iadesinide mahsup yaptık.
vedop'da haziran ihracatının kapanışı haziran olarak değişmiş vergi dairesi bizi
bu konuda bizi uyardı.
- kapanış tarihlerinde sonradan değişiklik olabiliyormu
- oluyorsa bu durumda ne yapabiliriz. haziranda kapanan ihracatın iadesini
temmuz beyannamesinde gösterip iade talep etmek problem olurmu.
kolay gelsin.

Ynt: İhracat Kdv iade

böyle sistemsel değişiklik yapılıp yapılmadıgı konusunda bilgim yok

bu olaydan çıkartığımız vedop ekran çıktısını alıp koymak gerekir

Siz temmuzda kapandığı bilgisini tam olarak nereden aldınız?

terapist13 ' Alıntı:
haziran ayında ihraç ettiğimiz malın kapanışı temmuz ayında gerçekleşti.
bizde bu ihracatı temmuz ayında gösterdik ve kdv iadesinide mahsup yaptık.
vedop'da haziran ihracatının kapanışı haziran olarak değişmiş vergi dairesi bizi
bu konuda bizi uyardı.
- kapanış tarihlerinde sonradan değişiklik olabiliyormu
- oluyorsa bu durumda ne yapabiliriz. haziranda kapanan ihracatın iadesini
temmuz beyannamesinde gösterip iade talep etmek problem olurmu.
kolay gelsin.

İlk defa duydum kapanış tarihinin değişmesini. Neyse düzeltme vermeniz lazım Haziran ve Temmuz a

vedop ta değiştiğini görmedim fakat gib de gördüm iki farklı tarihte aldığım iki farklı çıktıda bazı beyannameleri sonradan o ay çıktı diye göstermişlerdi

konuyla ilgili olarak gumruk idaresinin verileri esastır. dolayısı ile aşağıdaki linkte gümrükteki kapama tarihlerini dikkate alınız.

https://uygulamalar.gumruk.gov.tr/vedop/Anasayfa.aspx

sizin durumunuza ilişkin olarak ise, eğer gümrük beyannameniz beyan ettiğiniz (temmuz) dönemde kapanmadı ise kapama tarihi ne ise o dönemde beyan etmeniz lazım... dolayısı ile düzeltme yolu ile bu işlemi yapmanız gerekir. tabi bu durumda yapmış olduğunuz mahsuba ilişkin cezai müeyyide uygulayabilirler. bunu dairenizle konuşmanız gerekli.

Eğer böyle bir hata oluyorsa ciddi anlamda yandık demektir. Tamam aksilik çıkarsa vergi daireleri zaten uyarır ama ilk kez böyle birşey duyuyorum. Sonuçta çok firma var ki beyannameyi verdikten sonra mahsup taleplerinde bulunuyor...

İlginç.

haklısınız fakat bu konu tamamen iki kurum arasındaki nadirde olsa bilgi akışından kaynaklanıyor
fakat sonuç olarak gümrük müdürlüğünün kayıtları esastır. zira maliye verileri ordan çekmekte.

öncelikle kapanış tarihlerinde değişiklik olmaz ihraç kayıtlı faturalar bir sonraki ayın ilk 5 gününde kapanışı olur bu beyannameler ortak kapanır sistemde ilk 5 gün kapanmayan faturalar bir sonraki aya devrolunur ayrıca kapanış tarihlerini gümrükçünüzden de öğrenebilirsiniz
ikincisi haziran ayına ve temmuz ayına düzeltme vereceksiniz temmuz ayında yapmış olduğunuz ihraç kayıtlı satış kaydınızı ve hesaplamış olduğunuz kdv iade tutarını haziran ayına geçirceksiniz listelerinizi düzelteceksiniz,internet vergi dairesi sisteminden de düzeltmek için vergi dairenize "değişiklik yapmak için izin istiyorum" diye bir dilekçe vermeniz gerekiyor yani haziran ve temmuz ayı işlemlerini tekrar yapacaksınız
ayrıca durumun hiçbir cezayi müeyyidesi yoktur
kolay gelsin