İhtara İmzadan Kaçınma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan packard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese iyi çalışmalar arkadaşlar.
İşini savsaklamasından dolayı ihtar yazdığım çalışanımız ihtarı imzalamayı kabul etmiyor. Bu duruma karşı imzadan kaçınma tutanağı düzenliyorum fakat onuda şahit gösterdiğim işçiler imzalamak istemiyor. İkiarada kaldım.
Sözlü uyarıları defalarca yaptım ama bu şekilde oldukça adamın yaptığı yanına kalacak ve iş çıkışını verirsemde tazminat hakkı istiyecek benden. Lütfen yardımcı olun nayapabilirim?

Ynt: İhtara İmzadan Kaçınma

Merhaba,

İşçi işini savsaklamdan dolayı verilen ikazlara rağmen hala aynı tavrına devam ediyorsa öncelikle işçi ile birebir kayıt altına alacağınız ihtar olmalı, işçi bundan imtina ediyorsa, işletmedeki diğer çalışanlar nezdinde buna işveren de dahil, çünkü işletmenin düzenli işlemesini en başta isteyen kişi olduğuna göre ve bu düzensizliğe de karşı çıkacak ilk kişi olacağı üzere bu tutanağa onun da ismi geçirilebilir ve böylece ihtar yazısı kayıt altına alınmış olur. Ayrıca idare kısmından da isim ilave etme hakkınız vardır. Mesela biri de siz olabilirsiniz...

Kolaygelsin

Bir diğer yöntem ise ihtarı noterden gönderin ve gönderdiğiniz yazıda savunmasını isteyin. Tabii o elden almak istemediği için sizde elden almayabilirsiniz.

Aykay ' Alıntı:
Merhaba,

Ayrıca idare kısmından da isim ilave etme hakkınız vardır. Mesela biri de siz olabilirsiniz...

Kolaygelsin

Cevaplarınız için teşekkürler.
Bu bir aile şirketi. Babam şirket ortağı, eşim ve bende asgari maaştan ssk'lı çalışanlar olarak görünüyoruz. bu durumda dahi benim yada eşimin veyahut ikimiznbirlikte yapacağı şahitlik resmiyette nekadar geçerli olur acaba? Çünkü başka türlü kimseye imzalatma şansım olmayacak gibi. Her işlem içinde notere para vermek istemiyorum doğrusu.

cerselog2006 ' Alıntı:
Acaba noter yerinde tesbit yapabilir mi?

Merhaba,

Evet noter olsa hakem ataması gibi birşey olacağından, kayıtlar adaletli ve sağlıklı olmuş olacaktır. İş hayatında vakıaların ne zaman, nasıl ve kim tarafından geleceği kestirilmediği için noterin orada hazır bulundurulması gerekir. Bu da işletme açısından maddi açıdan bayağı bir külfet demektir. Eğer ki yukarıda bahsedilen durumun günü ve saati belli olmuş olsa, aynı yarışmalardaki gibi noterin hazır bulundurulması ve dolayısıyla fazla külfet oluşturmazdı.

Diğer bir husus, olmuş olan bir vakıanın sonradan noter tarafından kayıt altına alınması, pek de kabul edilebilir ve inandırıcı bir yanı kalmayacaktır. Yalnız noter buradaki tutanak tutma görevini bütün bütün yapmaz veya yapamaz demiyorum, yapar ama belgenin geçerliliği yönünde zayıflama olacaktır. Çünkü olayın olma esnasında, olayı görenler veya olayın hemen akabinde durumdan haberdar olanlar tarafından kayıt altına alınması veya gelişmelerin dinlendirilmesi daha kabul edilebilir bir yanı olacaktır. Noterin buradaki durumu, sokaktaki vatandaş'dan veya şirket dışı birinden farkı olmayacaktır.

Kolaygelsin

konuda bence biraz işverenin işçiyi tazminatsız nasıl çıkarırım düşüncesi geçiyor. şeytanın avukatlığı işte ;)

serkand ' Alıntı:
konuda bence biraz işverenin işçiyi tazminatsız nasıl çıkarırım düşüncesi geçiyor. şeytanın avukatlığı işte ;)

Malesef işyerimizde elemanlara karşı çok yumuşak davranmaktan kaynaklanan bir lakayıtlık var. Bunda firma sahibi olarak bizimde bizzat işçilerle birlikte birebir çalışıyor olmamızda etken.
Defalarca uyarmama rağmen bir düzelme olmadı ve işçiler birbirlerini tutarak beni zorda bırakıyor. Bu nedenle herzaman hakkaniyetli çalışmayı isteme yada iyiniyet gösterme malesef pek iyi sonuçlar getirmiyor.