personel maaş programı

İhtarname hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan murtazaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
çalışanlarımıza yaptıkları usulsüzlüklerden veya işi aksatmalarından dolayı ihtarname gönderiyoruz ve savunmalarını istiyoruz. bu ihtarnamede ilgili maddeye uyulmadığından iş akdinin feshedileceğinide belirtiyoruz.

sormak istediğim konu, bir çalışan için kaç ihtarname olması lazımki bu işçiyi işten çıkarabilelim?
ve ihtarnameyi noterden göndermek şart değil dimi?

şu konuda yardımcı olurmusunuz, ihtarnamelerle alakalı bilgi verirmisiniz?

Ynt: İhtarname hakkında

turkasia ' Alıntı:
elden tebliğ edip imzasını alabilirsiniz

bir çalışan için üç tane ihtarnameden sonra haklı fesih yapabiliriz diye bir bilgi aldım ama doğrumudur?
ihtarnamelerin sonucunda nasıl işten çıkarabilirz?

murtazaa ' Alıntı:
turkasia ' Alıntı:

bir çalışan için üç tane ihtarnameden sonra haklı fesih yapabiliriz diye bir bilgi aldım ama doğrumudur?

ihtarname konuları aynı vede haklı fesihi gerektirir bir durumsa yeterlidir bence de

turkasia ' Alıntı:
murtazaa ' Alıntı:
turkasia ' Alıntı:

ihtarname konuları aynı vede haklı fesihi gerektirir bir durumsa yeterlidir bence de
teşekkür ederim.
peki 3 sınırı varmıdır? haklı 3 ihtarname sonucu feshedilebilir mi diyebiliriz?

3 defa ihtar verilip devamında iş akdinin feshedileceğini bildirmenize rağmen aynı durum devam ediyorsa normal şartlarda yeterli olur. bununla birlikte 3 kere ihtar verilirse haklı nedenle fesh edilir diye bir hüküm yoktur.