İki ortaklı smmm bürosu açılış hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan casper24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İki ortaklı smmm bürosu açılış hakkında

Farklı ticari faaliyetler için yazmıştım. Ortaklık şeklinde ki mükellefiyet için değil.

adi ortaklıktaki stopaj avantajları neler acaba??

Merhaba Arkadaşlar, ortaklık konusunda ki önerielrinizi okudum , bizde 5 arkadaş ortak olarak büro açmayı planlıyoruz , ilk kuruluşda direkt şirket olarak kuruluş yapıp , kurumsallaşma yolunda ilerlemek istiyoruz , ancak benim kafamda tereddütler var, gelir ve gider ortakılığını esas almayı planlıyoruz ,ilk etapta böyle bir kuruluş mantıklımı dır ? bu konuda deneyimi olan, bu şekilde ortaklıkla başlayan arkadaşlardan fikirlerini rica edebilirmiyim..

5 kişi anlaşabiliyorsanız, güvenebiliyorsanız birbirinize mantıklı tabi ki. Bir firmaya 1 SMMM olarak gitmek farklı 5 SMMM olarak gitmek farklı. İstanbul odasının bir yol haritası vardı bu konuda google da arayıp bulabilirsiniz, incelemenizde yarar var.

iki smmm, adi ortaklık yapıyorlar.
geçici vergileri ve gelir vergileri için ayrı şifreleri var, Bide müşterilerin beyannamelerini göndermek için ortaklık adına şifreleri var.

İleride bu iki ortak smmm, ortaklığı bozarlar ve kendi başlarına devam ederlerse.. Şifre iptali yapıldığı takdirde; yeniden başka bir vergi dairesinden beyanname göndermek için şifre alabliir mi?