İki Tatil Arası Çalışılan İş Günü Ücreti Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan samko71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
28 Ağustos Pazar, 30 Ağustos Salı günü Resmi tatil ve benim hatırladığım kadarı ile ( İKİ TATİL ARASI ÇALIŞMA ÜCRETİ İKİ KATI ÖDENİYOR.) Doğrumu aceba, veya değişiklik varmı. Bu yönetmeliklerdede geçiyor olabilir.

Not: Bu yazının başlığı admin tarafindan forum kurallarına uygun olmadığı için düzeltilmiştir.Lütfen Forum Kuralları'nı okuyunuz.

benim bildiğim resmi tatil cuma günü ise cumartesininde resmi tatil olarak kabul edildiği.

sayın nane.
cevabınızı destekleyicek bir yasa, tebliğ veya yargı kararı varmı.

cevap

sayın nane.
cevabınızı destekleyicek bir yasa, tebliğ veya yargı kararı varmı.

samko71' Alıntı:
28 Ağustos Pazar, 30 Ağustos Salı günü Resmi tatil ve benim hatırladığım kadarı ile ( İKİ TATİL ARASI ÇALIŞMA ÜCRETİ İKİ KATI ÖDENİYOR.) Doğrumu aceba, veya değişiklik varmı. Bu yönetmeliklerdede geçiyor olabilir.

Merhaba,
Bahsettiğin şekilde bir uygulama mevzuatlarımızda bulunmamaktadır. Herhangi bir şekilde zamlı çalışma ödemesi yapmanıza gerek yok.

evet arkadaşlar nane nin dediği doğrudur. yanlızca cumaya denk gelen resmi tatillerde bu uygulanıyor.
teşekkür ederim nane

ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİLLER HAKKINDA KANUNUN

Madde 2 – Aşağıda sayılan resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü genel tatil günleridir.

A) Resmi bayram günleri şunlardır:

1. (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.

2. 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.

3. 30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır.

B) Dini bayramlar şunlardır:

1. Ramazan Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 3,5 gündür.

2. Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür.

C) 1 Ocak günü yılbaşı tatilidir.

D) (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir.

Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır. Mahiyetleri itibariyle sürekli görev yapması gereken kuruluşların özel kanunlarındaki hükümler saklıdır.

29 Ekim günü özel işyerlerinin kapanması zorunludur.