İkramiye Hesaplaması Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dolphin35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrb arkadaslar ben tam ikramkiye ayinin basinda ise girdim calistigim isyeri ayin 15 de 600 tl ikramiye yatirdi ayin birindede maasimyatti simdi yaptigim mesailerle aylik eksik biraz acaba ikramiye zamani fazla mi yatirildi benim ogrenmek istedigim ben 1 ay calistim mesela maasimda bin tl benim ne kadar ikramiye almam lazim tesekkurler simdiden yardimci olanlara

Tam anlayamadım ama ikramiye gibi ödemeler, önceki hizmet süresi veya o yıl ki hizmet süresine(yani çalışılan süreye)daha geniş bir ifadeyle ,belirli koşullara bağlı olarak verilen ücretlerdir,dolayasıyle işyerinizde ki bu uygulamaya ilişkin koşulları bilmeden net cevap vermek doğru olmasa gerek.

İkramiye 3 ayda bir veriliyor benim maasim da bin tl civari eylul ayinin basinda basladim ise yani 1 ay calistim bana ucte bir ikramiye mi yatnasi gerekiyor bunu öğrenmek istiyorum

Yukarıda ifade ettiğim üzre,koşullara ilişkin işyeri düzenlemesini tam bil(e)miyoruz ama diyelim;
Bir yıl da,net ücret tutarında, 3 ikramiye ise 12/3=yıl da 4 ikramiye,bu durum aylara göre,
örneğin:ocak-şubat-mart...şeklindedir.

Bu örneğe göre,bu aylarda siz tam çalışmış iseniz, bu ikramiye yi tam alırsınız,noksan çalışmışlığınız varsa,bu defa çalışılan süreye tekabül eden miktarı alacak olabilirsiniz.