İl Özel İdarelerinden Kiralanan Kantin İşletmeleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yaren_01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar. Mükellefim İ.ö.İ ait Okul aile birliğinden İşletme
amacıyla kantin kiraladı ve kira bedellerini Okul aile birliğine yatırıyorlar. Bu nedenle bu güne kadar herhangi bir stopaj kesintisi yapılmadı ve ilgili vergi dairesine herhangi bir vergi yatırılmadı. Bana İl Özel idarelerinden kiralanan Kantin işletmelerinin Kdv ve Stopaj açısından mükellefiyetlerini açıklarmısınız. şimdiden teşekür ederim.

Ynt: İl Özel İdarelerinden Kiralanan Kantin İşletmeleri

aynı şekilde benimde bir mükellefim var
stopaj ödetmiyorsun fakat sözleşme bedelinde tutar üzerinden kira ödediği aylar için KDV2 beyannamesi düzenliyorsun ve oran %18

Bu konu benide ilgilendiriyor. bu konu ile ilgili mükellefi olan meslektaşlrımız varsa bizlere detaylı bilgi verirlerse aydınlanmış oluruz.(kantin işletmesinin kdv ve stopaj karşısındaki durumu )

kira ödendiği aylarda KDV2veriyoruz KDV2 debeyan ettiğimiz tutarı KDV1 de indirim konusu yapabiliyoruz il özel idareleri kamu tüzel kişiliğine haiz olduğu için stopaj vermiyoruz

Şimdi ben konuyu biraz araştırdım. bulduğum sonuçlar şöyle :
5422 sayılı eski KVK unun 11.nolu sirkülerinin son kısmında bu konu çok net bir şekilde anlatılmış.stopaj kesintisi yapılmayacak.sorumlu sıfatıyla kdv 2 beyannamesi verilecek ve genel orana tabi olacak.güzelde ,yasa eski.
1-yeni kvk na baktım.bu konu ile ilgili bilgi bulamadım.
2-okul aile birliğinden kiralanan kantin işletmesi, iktisadi işletme olması nedeniyle gelir vergisine değil,kurumlar vergisine tabidir.doğrumu?

sn NİSAN123 cevabınıza katılıyorum ama son bölümü şu şekilde acıklasak daha net olur diye düşünüyorum
okul aile birliğince işletilen yerlerin gelirleri kurumlar vergisine tabi,okulaile birliği tarafından kiraya verilmesi halinde kiracının vergi mükellefiyetine(gelir,kurumlar) göre değişir.