İlişiksizlik Belgesi...

metintacer

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
İZMİR
Firma 2 bloktan oluşan özel bina yapmaktadır.Binalardan bir tanesi bu sene içinde bitecek.
Bu binadaki dairelere oturma ruhsatı almak için sadece bu bina için ilişiksizlik belgesi müracaatı yapabilir miyiz.
 
inşaatınızın biten blok kısmı için yeterli işçilik bildirilmiş olması şartıyla sgk dan ilişiksizllik begesi başvuru yapmanız halinde gerekli yazıyı alabilirsiniz.buna benzer çalışmalar yaptım gerekli yazıları aldım.
 
Merhaba,

Şirketimize kayıtlı büyük bir binanın tesisat işi geçen yıl bir firmaya ihale edilmişti. 2012 kasım ayında da son hak ediş faturasını kestiler ve iş bitti. Bugün Tarafımıza SGK'dan bir tebligat geldi. ihaleyi alan firmaya ilişiksizlik belgesi düzenlenebilmesi için bizden istenen bir takım bilgiler var. Tekstil firmasıyız ve daha önce inşaatla hiç uğraşmadık,böyle bir işlemimiz olmadığı için;
1-Bu bilgileri bizden istemeleri doğru mudur?
2-İlişiksizlik belgesinin bizi bağlayıcılığı var mıdır?
İstenen bilgilerden bazıları: işin konusu,teslim tarihi,işçi çalıştırmaya başlaılan tarih,bitim tarihi,son hak ediş raporunun imalat ve birim fiyatlarını gösterir iç sayfaları ile birlikte tamamının, fiyat analizlerinin,metraj çarşaf listelerinin,keşif cetvellerinin,yeni fiyat zaptı analizlerinin.... parasal değer ve puantajları.. gibi bilgiler.
Şimdiden teşekkürlerimle,
 
Üst