İlk sgk açılış işlemleri hk.

esanss77

Katkı Sunan Üye
sgk işlemlerinde ilk başvuru açılış yapılacak iş yerine yoklama memurunun geldiği tarih mi geçerlidir başvurunun ilgili sgk müd.aynı tarihte mi yapılması gerekir? çalışacak personelin mesala 10 kişi yazdırırsak eğer geçerli olan tarihte 10 kişi sgk giriş yapmamız gerekir mi?

yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

Ynt: İlk sgk açılış işlemleri hk.

yoklama memuru gelip tutanak tuttuğu tarihten sonra 10 gün içinde işyerinizin açılışını yapmalısınız.
10 kişi yazılmış ise aynen 10 kişiyi giriş yapın sonradan sıkıntı yaşamayın...

İlk defa işçi çalıştıran bir işyeri en geç işçilerin çalışmaya başladığı tarihte sigortaya bildirmek zorundadır!!Şimdi siz bugün 01/01/2010 tarihinde işyerini açtınız,işçi çalıştırmaya başladınız.Vergi dairesine 10 gün içinde bildirmek zorundasınız ama sgk'ya en geç işçi çalıştırmaya başladığınız tarihte bildirmelisiniz.Eğer işyerini açtığınız gibi işçi çalıştırmaya başladıysanız 01/01/2010 tarihinde sigortayada müracaat etmeniz gerekir.

Referee'ye katılıyorum, bu da teknik olarak çok zor olacağı için, (yoklama ile aynı tarihte sgk başvuru yapmak) yoklama memuruna 10 kişi çalışıyor değil 10 kişi çalışacak demek daha doğru oluyor.

smmm-ankara ' Alıntı:
Referee'ye katılıyorum, bu da teknik olarak çok zor olacağı için, (yoklama ile aynı tarihte sgk başvuru yapmak) yoklama memuruna 10 kişi çalışıyor değil 10 kişi çalışacak demek daha doğru oluyor.
Yoklama memuru diyorki kardeşim burda şu an 10 kişi çalışıyor ben 10 kişinin çalıştığı yere 10 kişi çalışacak diyemem ne yapacağız

teşekkür ederim yorumlarınız için yoklama memurunun geldiği tarihte sgk açılışını da aynı tarihte yapmamız gerekiyormuş yapmadağımız takdirde ceza alırmışız daha önce bize bu sebepten ipc kesilmişti :(

Arkadaşlar yoklama memurunun geldiği tarihte değil işçi çalıştırmaya başladığınız tarihte sigortaya başvurmanız gerekiyor.Yoklama memuru işçi çalıştırmaya başladıktan sonra gelebilir!!Sgk işyeri tescili için vergi levhası,yoklama fişi vb. evraklar istemiyor

Referee ' Alıntı:
Arkadaşlar yoklama memurunun geldiği tarihte değil işçi çalıştırmaya başladığınız tarihte sigortaya başvurmanız gerekiyor.Yoklama memuru işçi çalıştırmaya başladıktan sonra gelebilir!!Sgk işyeri tescili için vergi levhası,yoklama fişi vb. evraklar istemiyor
Nasıl yani vergi numarası olmadan (vergi levhası, yoklama fişi) diğer evraklarlar sgk dan açılış yapılabiliyormu

kabul ediyormu peki :o

inanmak biraz zor

Arkadaşlar kanun zaten açık ve belli.En geç işçi çalıştırmaya başladığı tarihte diyor 01/01/2010 tarihinde işçi çalıştırmaya başlanırsa bu tarhite müracaat etmeniz gerekir.Yoklama memuru geldikten sonra demiyor.Vergi dairesine başvurmak için 10 gün süreniz var ama sgk'ya başvurmak için böyle bir süreniz yok.Kabul edip etmemesine gelince bu ay içinde size anlattığım gibi beşiktaş sgk'ya müracaatı yaptım.

ptesi günü müracat edeceğiz hayırlısıyla ama yoklama memuru henüz gelmedi vergi dairesine başvurumuzu yaptık 01de işe başlıyacak personelimiz var daha önce yoklama tarihinden 1gün sonra yoklama fişiyle gitdiğimizde ipc kesildi aylar sonra geldi müracat ettiğimizde söylenmedi bize ceza alırsak şirket kabul etmeyeceği için panik yapıyoruz.sgkda soru sorduğumuzda hepsi farklı yanıt veriyor iyisine denk gelmek brz zor :(

Bir aylık süre işçi girişleriyle ilgili,işyeri tescili en geç sigortalı çalışmaya başladığını tarihte yapılması gerekiyor

teknik olarak imkansız gibi gözüksede yoklamada sgklı işçi yazdıkları için aynı gün koşarak sgk na işyeri bildirimi verdik vergi kimlik no olmadığı için kaşeleyip eksik evrakı tamamlayın demişler..en aazından ipc den kurtulduk..bende vergi no çıksın diye bekliyordum ama ipc beklemiyor:)

Sgk tescilini yoklamadan önce verseydiniz,bu kadar sıkıntıya girmezdiniz:))

arkadaşlar açılışı yaptık personelin işe başlıyacağı tarihi bugün yazdırdım sgkdan memura sordum ama aynı güne giriş yapabiliyoruz değilmi güvenemedim ucunda ceza almak var aynı gün işe giriş yapmaktan sizden de yorumlarınızı bekliyorum yapmam gerekirmi ???