İndirimli Oran İade

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elifbe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elifbe

Katkı Sunan Üye
Normal satışlarda indirimli oran kdv iade sınırı 2012 yılı için 15.800 TL 'ymiş.

Ben 2012 yılında ocak ayından bu yana indirimli oran yüklenimleri yaptım fakat 15.800'ü bulamadığımdan dolayı hiç KDV beyanında gösterip iade talebinde bulunmamıştım. Şimdi Ağustos ayı yüklenimi sonrası iadede 15.800'ü aşıyorum. Ne yapmam lazım.

Yüklenimlerim sonrası çıkan iade :

Ocak : 2.900
Şubat : 2.100
Mart : 1.800
Nisan : 2.300
Mayıs : 2.100
Haziran : 2.400
Temmuz : 1.900
Ağustos : 2.700

Toplam : 18.200 TL

Şimde ne yapmam lazım. isteyebileceğim rakam nedir. Bunu ağustos beyanında nasıl göstereceğim ?????

119 Seri Nol KDV Genel Tebliği'ni okudunuz mu? Öncelikle iade edilebilir tutarları doğru hesapladığınızdan emin olmak gerekiyor. Bunun için;

8 ay boyunca hiç bir dönemde ödenecek KDV çıkmamış olması,
Beyannamelerdeki devreden KDV tutarlarının ilgili aya kadar olan kümülatif iade edilebilir KDV tutarından fazla olması

kurallarını kontrol etmek gerekiyor.

Kontroller sonucunda 15800TL nin üzerinde olduğu dönemde sadece mahsuben iade talep edebilirsiniz. Nakden iade ertesi yıl talep edilebilmektedir. Ancak bunun için mahsuben iade hakkının doğduğu dönemlerde bu tutarın devreden KDV den çıkarılarak 406 Nolu satıra yazılmalı(119KDVGT 7.1.) aksi takdirde iade hakkından vazgeçilmiş sayılıyor (7.3.)

Günaydın,
İndirimli oranda ekteki tablolara bakarsınız toplam KDv iadeniz hangi ayda sınırı geçerse o aya 406 indirimli ora olarak talep edip sonraki aylarda çıktıkça talep edebilirsiniz. yalnız 8 ay sonra olduysa 8 aylık indirim ve yüklenilen listesin sisteme girmniz gerekir,yada kasım ayının beyannamesinde senelik talep edebilirsiniz. Vergi daireinizdende bilgi alabilirsiniz. İndirimli oranlara eğer sektörel firmaya yapmış olduğunuz satıışlarınız varsa onlarda teminat mektubu yada ymm raporu aramıyorlar ama iç piyasa varsa 4000 sınırından sonra teminat mektubu yada ymm raporu vermeniz gerekiyor.

Talep edebileceğiniz rakam 2400.-TL, Ağustos dönemi beyannamede diğer iade hakkı doğuran işlemlere 406 işlem türü ile beyan ediyorsunuz. sonra vergi dairesi sistemine indirim,yüklenilen listelerini giriyorsunuz. yüklenilen listesine 406 kodla giriyorsunuz, yalnız hesaplama yaparken, dikkat emniz gereken bazı hususlar var, gider payları, iade talep edemeyeceğiniz gideriniz varmı . bunlara özellikle dikkat edin. Bu listeleri onayladıktan sonra elden götürmeniz gereken 4 tablo var, sonra mahsup talep edebilirsiniz