personel maaş programı

İnşaat Teknikeri Hangi defteri Tutar (Kilitli)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eyupsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
inşaat Teknikeri Serbest Meslek defterimi tutar - yada işletme defterimi tutar görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

Sn. eyüpsa
inşaat teknikeri hangi faaliyetinden dolayı defter tutmak istediğini açıkca
yazarsanız bu forumda cevap bulabilrsiniz umarım.
inşaat teknikerleri serbest meslek faaliyetinde bulunamıyor zannedersem.

bu forumda gördüğüm kadarıyla nice muhasebeciler ve mali müşavirler mevcut fakat herkes nedense kendi işine yarayan birşey olmadığı zaman iyiniyet gösterip cevaplamıyor .......yada herkes hakikaten çok zayıf bazı konularda..........şu soru 60 sefer görüntülenmiş ve fakat cevap veren çıkmamış....nasıl iştir taraflı mıyız yoksa...herkes kendi gurubunu kurmuş takılıyor ka5rşılıklı galiba.........

ubilgin' Alıntı:
bu forumda gördüğüm kadarıyla nice muhasebeciler ve mali müşavirler mevcut fakat herkes nedense kendi işine yarayan birşey olmadığı zaman iyiniyet gösterip cevaplamıyor .......yada herkes hakikaten çok zayıf bazı konularda..........şu soru 60 sefer görüntülenmiş ve fakat cevap veren çıkmamış....nasıl iştir taraflı mıyız yoksa...herkes kendi gurubunu kurmuş takılıyor ka5rşılıklı galiba.........

Merhaba,
Sayın Bilgin, bu mesajının amacını anlayabilmiş değilim. İnsanlar her soruyu bilmek, açıkça yazılmamış sorularda ne söylenmek istediğini anlamaya çalışmak, en önemlisi de biliyor olsa bile cevap yazmak zorundamı, yoksa böyle bir kural kondu da haberimiz yokmu.

ubilgin' Alıntı:
fakat herkes nedense kendi işine yarayan birşey olmadığı zaman iyiniyet gösterip cevaplamıyor .........

İyi niyetle ne kastediyorsun hiç anlayamadım. Sorulan soruyu cevaplamak cevaplayanın hangi işine yarayacak bunu hiç anlamadım.

ubilgin' Alıntı:
yada herkes hakikaten çok zayıf bazı konularda..........

Ama galiba doğru söylüyorsun, ben bu mesajı yazdığım esnada soru sorulalı yaklaşık olarak 9 saat geçmiş ve okunma sayısı 69 olmuş kimse bir şey yazmamış demek herkes çok zayıf.

ubilgin' Alıntı:
nasıl iştir taraflı mıyız yoksa...herkes kendi gurubunu kurmuş takılıyor ka5rşılıklı galiba.........

Bu forumdakiler arasında bildiğim kadarıyla birbirini tanıyan kimse yok. Varsa bile istisnadır. En azından bu güne kadar forumdakilerden hiç biri ile yüzyüze gelmedim. Sadece bir arkadaşım iş konusunda telefonla aradı, diğerini ise hastalığı nedeniyle ben telefonla aradım ve bu şekilde seslerini duydum. Ama bir gruplaşma varda benim haberim yoksa bilemem.

Bu kadar gereksiz laftan sonra şunu sormak istiyorum. Neden böyle suçlayıcı bir mesaj yazacağına, biraz araştırıp sorudan anladığın sorun ile ilgili çözüm ürete(bile)cek bir mesaj yazmadın?

ubilgin' Alıntı:

Sayın ubilgin

Öncelikle bir serzenişte bulunması gereken var ise o kişi soruyu yazan Sayın eyupsa olmalıdır.Forumda bulunan herkes elinden geldiğince, vakit buldukça Allah rızası için birbirimize yardımcı olmaya çalışmaktadır.(Şahsi düşüncem böyledir) Gruplaşma olduğunu söylüyorsunuz forum üyelerinden hiç birini görmedim, sesini duymadım.

sayın naci bey kardeşim, ben ufak da olsa bir mum yaktım sıcaklığını hissetmeye başlamadınız mı?

DİNÇER bEY İN NEDEN CEVAP YAZMAK YERİNE BENİMLE UĞRAŞTIĞINI ANLAYAMIYORUM............... SİZNLE AYNI KANAATTE OLDUĞUM İÇİN YAZDIM BU SATIRLARI........

TAMER BEY DERLER Kİ,

CEVABINI BİLSEK DE YAZMAK ZORUNDA DEĞİLİZ....NEDEN ...BU FORUMUN AMACI YARDIMLAŞMA MESLEK MENSUPLARININ BİRBİRLERİYLE OLNA İLİŞKİLERİNİ KUVVETLENDİRMEK MESLKEİ DAYANIŞMAYI ARTTIRMAK DEĞİL Mİ? SİZİN DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ MANTIKLA YARI FİYATINA DEFTER TUTAN BİRBİRLERİNİ ÇEKEMEYEN MESLEK MENSUBLARININ TAVIRLARI ARASINDA HİÇ BİR FARK YOK BENCE ..AYNI TAVIR BENCİL CE BİR DÜŞÜNCE TARZI.......CEVABINI BİLİP DE ÇOK İSTİSNA DURUMLAR DIŞINDA CEVAPLAMAMA HALİNİN İYİNİYETSİZ BİR DAVRANIŞ OLDUĞU KANAATİNDEYİM....BENCE CEVABI BİLİNEN BİR SORUYU CEVAPLAMAK VİCDAN BORCUDUR..........AMA SİZinin düşünce yapınızın PİYASA Kİ BİR ÇOK insan GİBİ ÜÇ KURUŞLUK DÜNYA MENFAATLERİ UĞRUNA HER TÜRLÜ AHLAKİ YOLSUZLUĞU YAPAN banka hortumcusunun hırsız ın dolandırıcının mantalitesinden ne farkı var........

sorulan soruyu cevaplamak ne işe yarayacak ......yine aynı mantalite......bir işinize yaraması mı lazım ...karşınızdaki insana yardımcı olmak yeter li değil mi sizce.... BİR MESLEK MENSUBUNUN SORUNUNA KATKIDA BULUNMUŞ OLMANIN VERDİĞİ HAZ YETERLİ DEĞİL Mİ :::MADDİ BİR ÇIKARINIZ MI OLMASI GEREKİYOR...........

BU FORUMUN AMACI ELBETTEKİ KARŞILIKLI OLARAK YARDIMLAŞARAK BİLGİ ALIŞVERİŞİ SAĞLAMAK VE HEM BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLMAK VE HEM DE BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZİ ARTTIRMAK...........AMA BİZ BİLMEDİKLERİMİZ ALIRKEN BU FORUMDAN BİLDİKLERİMİZİ ESİRGERSEK İNSANLARLA PAYLAŞMAZSAK GERÇEK DÜNYAYA İLE SANAL DÜNYA ARASINDA BİR FARK KALMAZ...........BURASININ GERÇEK DÜNYADAN FARKLI OLMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİM......... PİYASAYI BEN DEN ÇOK DAHA İYİ BİLDİĞİNİZİ SANIYORUM VE NE KADAR İĞRENÇ VE YAPMACIK BİR ORTAMDA OLDUĞUMUZUN FARKINDASINIZDIR........

................................................... :?: :?: :?:

Re: İnşaat Teknikeri Hangi defteri Tutar

eyupsa' Alıntı:
inşaat Teknikeri Serbest Meslek defterimi tutar - yada işletme defterimi tutar görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

İnşaat Teknikeri bağımlı olarak mı çalışmakta? Yoksa kendi nam ve hesabına mı çalışmakta?

Sayın Bilgin sanırım buraya provakasyon için geldin. Yazdıklarının hiç bir mantığı yok.
ubilgin' Alıntı:
CEVABINI BİLSEK DE YAZMAK ZORUNDA DEĞİLİZ....NEDEN ...
Çünkü herkesin ekmek parasını kazandığı bir işi var. Sorulan sorulara elinden geldiği kadar zaten herkes yazıyor. Yine tekrar ediyorum kimsenin burada mesajlara cevap yazma zorunluğu yoktur. Ama herkes elinden geldiği, bilgisinin yettiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor.

ubilgin' Alıntı:
BU FORUMUN AMACI YARDIMLAŞMA MESLEK MENSUPLARININ BİRBİRLERİYLE OLNA İLİŞKİLERİNİ KUVVETLENDİRMEK MESLKEİ DAYANIŞMAYI ARTTIRMAK DEĞİL Mİ?
Zaten ne yapılıyor forum açılalı iki ay olmuş ve binlerce soru ve cevap var.
ubilgin' Alıntı:
sorulan soruyu cevaplamak ne işe yarayacak ......yine aynı mantalite......bir işinize yaraması mı lazım ...karşınızdaki insana yardımcı olmak yeter li değil mi sizce....
Bu suçlamayı bence yanlış kişiye yapıyorsun. Profiline bakıyorum, bugün itibariyle yazmış olduğun 4 yazının 2 tanesi provakasyon kokan polemik yaratacak mesaj. Bu konuyu bence bir düşün.

Burada herkes yazılar vasıtasıyla olsa bile kimin ne olduğunu biliyor. Bence konuyu kapat ve bu güne kadar olduğu gibi kendi bilgilerini (bilgi derecen hakkında bilgim yok ama) kendine saklayarak mesajları okumaya devam et bence.

Sayın Eyupsa,

Gelir Vergisi Kanunu'nun 65. maddesinde sermayeden ziyade şahsi mesaiye, ilmi veya mesleki bilgiye veya ihtisasa dayanan ve ticari mahiyette olmayan işlerin işveren tabi olmaksızın şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yapılmasının serbest meslek faaliyeti olduğu, her türlü serbest meslek faaliyetinden doğan kazancın serbest meslek kazancı olduğu belirtilmiştir.

Anılan Kanun hükümlerine göre, inşaat teknikerliği/elektrik teknikerliği mesleklerinde, sermayeden ziyade, şahsi mesai, ilmi veya mesleki bilgi ve uzmanlık unsurları hakim olduğundan ve bu gibi işlerde, ham madde veya yardımcı madde unsurunu, imalata dönüştürme faaliyeti olmadığından veya böyle bir nitelik doğurmadığından, bu tip faaliyetlerin serbest meslek faaliyeti olarak kabul edilmesi gerekir.

Bu tip işler, bu ünvanı almış olan meslek erbabı tarafından yapılmakta, autocad vb. programlarla çizimler, projeler yapılmakta, bir inşaatın veya tesisatın gidişatı hakkında danışmanlık yapılmakta veya bu tip projeler yorumlanmakta ve karşılığında bir gelir elde edilmektedir. Anılan bu işler belirli bir uzmanlaşma gerektirmekte olup, ticari faaliyet olarak düşünülmemesi gerekmektedir.

İş Kanunu’nun bazı hükümlerini incelediğimizde de iş güvenliği konularında çalıştırılması gerekenler arasında, ‘Tekniker’, ‘Mühendis’ gibi belirli alanlarda uzmanlaşmış meslek unvanlarına yer verilmiştir. Ayrıca, inşaat ile ilgili kamu ihalelerine girebilmek amacıyla yeterlik alabilmek için, inşaat teknikeri/mühendisi çalıştırılması zorunluluğu gibi birçok zorunluluk bulunmaktadır.

Yine VUK’nun 210. maddesindeki, “Serbest Meslek erbabı bir (Kazanç defteri) tutarlar” ve 220/8. maddesindeki, “Aşağıda yazılı defterlerin bu bölümdeki esaslara göre tasdik ettirilmesi mecburidir: ….
8. Serbest meslek kazanç defteri” hükümlerine göre de bu tip meslek sahiplerinin serbest meslek kazanç defteri tutacakları ve kazançlarını serbest meslek kazançlarındaki hükümlere göre belirleyecekleri anlaşılmaktadır.

Sonuç olarak, adı geçen inşaat teknikeri, Serbest meslek kazanç defteri tasdik ettirilmeli ve kazancını GVK'nda yer alan, serbest meslek kazancına göre belirlemelidir, diye düşünüyorum.

Mrb Arkadaşlar,

Gelir Vergisi Kanunu'nun 65. maddesinde sermayeden ziyade şahsi mesaiye, ilmi veya mesleki bilgiye veya ihtisasa dayanan ve ticari mahiyette olmayan işlerin işveren tabi olmaksızın şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yapılmasının serbest meslek faaliyeti olduğu, her türlü serbest meslek faaliyetinden doğan kazancın serbest meslek kazancı olduğu belirtilmiştir.

Anılan Kanun hükümlerine göre, inşaat teknikerliği/elektrik teknikerliği mesleklerinde, sermayeden ziyade, şahsi mesai, ilmi veya mesleki bilgi ve uzmanlık unsurları hakim olduğundan ve bu gibi işlerde, ham madde veya yardımcı madde unsurunu, imalata dönüştürme faaliyeti olmadığından veya böyle bir nitelik doğurmadığından, bu tip faaliyetlerin serbest meslek faaliyeti olarak kabul edilmesi gerekir.

Bu tip işler, bu ünvanı almış olan meslek erbabı tarafından yapılmakta, autocad vb. programlarla çizimler, projeler yapılmakta, bir inşaatın veya tesisatın gidişatı hakkında danışmanlık yapılmakta veya bu tip projeler yorumlanmakta ve karşılığında bir gelir elde edilmektedir. Anılan bu işler belirli bir uzmanlaşma gerektirmekte olup, ticari faaliyet olarak düşünülmemesi gerekmektedir.

İş Kanunu’nun bazı hükümlerini incelediğimizde de iş güvenliği konularında çalıştırılması gerekenler arasında, ‘Tekniker’, ‘Mühendis’ gibi belirli alanlarda uzmanlaşmış meslek unvanlarına yer verilmiştir. Ayrıca, inşaat ile ilgili kamu ihalelerine girebilmek amacıyla yeterlik alabilmek için, inşaat teknikeri/mühendisi çalıştırılması zorunluluğu gibi birçok zorunluluk bulunmaktadır.

Yine VUK’nun 210. maddesindeki, “Serbest Meslek erbabı bir (Kazanç defteri) tutarlar” ve 220/8. maddesindeki, “Aşağıda yazılı defterlerin bu bölümdeki esaslara göre tasdik ettirilmesi mecburidir: ….
8. Serbest meslek kazanç defteri” hükümlerine göre de bu tip meslek sahiplerinin serbest meslek kazanç defteri tutacakları ve kazançlarını serbest meslek kazançlarındaki hükümlere göre belirleyecekleri anlaşılmaktadır.

Sonuç olarak, inşaat teknikerlerinin, GVK'ndaki serbest meslek kazancının tespiti hükümlerine göre, serbest meslek kazanç defteri tutması gerektiğini, düşünüyorum.

Öncelikle sayın meslek mensuplarına özelliklede Kenan GÜMÜŞ b ey e teşekkür ediyorum. çünkü bu formdan birtek ondan faydalanabilmiş bulunmaktayım. (tekrar teşekürler kenan bey).

Ancak yukarıda cerayan etmiş tartışma hakkında bişeylerde ben yazmak istedim. Sayın U bilgin in yaptığı eleştiri bence haklı çünküy yazdığım soru hakikaten acil bi soruydu. yeni bir işe başlama söz konusuydu. ve defter tastiki önemliydi, işe başlama tarihinden itibaren yeni uygulamaya göre verilen 10 gün lük süre beni zaman açısından rahatlattı ancak ya 1 sene önceki uygulama söz konusu olsaydı verilen cevaplar zaman bakımından geç kalmış olacaktı. bu soruyu yazdıktan sonra defalarca kez bu forma baktım görüntülenme sayısı 100 e yaklaşıyo ama cevap yok. netice itibariyle cevap gelmeyince çok kazık sorduğumu düşünmeye başlamıştım. sayın Tamer Başkan ın böyle bir tartışma içine girmesini açıkca yakıştıramadım. Kitap eleştirmeni gibi tek tek cümleleri alıpta eleştirmesini yakışıksız buldum. çünki bizler bu mesleğin başında olan insanlarız sonuçta formun yeni üyeliriyiz. açıkcası 3 yıldızlı üyelerden fırca yemek yerine sorularımıza cevap beklerdik ki Sayın Tamer Başkan burda değil benim yazdığım soruya burada yazılan her soruya cevap verecek kapasite de bir meslek mensupu olduğu kanaatindeyim. Bu durum formlarda açıkca belli oluyo
Tamer Başkanın bu eleştirilerimi mazur görüp bizleri bilgilerinden yoksun bırakmamasını rica ederek tekrar herkese teşekkür ediyorum.

İYİ ÇALIŞMALAR
SM.Eyüp SAĞLAM

Sayın Eyüp SAĞLAM..

Açıkçası Tamer Başkan hakkında söylediklerinize çok üzüldüm.. Sizle aynı kanaatte değilim...

ubilgin ve sizin serzenişleriniz çok gereksiz bence...

Bu forum bir paylaşım ortamı.. Ancak hiç kimsenin cevap yazma mecrubiyeti yok ; Forumdaki üyeler Alomaliyenin personeli degil..

Kaldı ki ; Burda çoğu insan işyerlerinden foruma katılmakta.. gün içinde faal olarak çalışmakta yani.. Cevap yazmaya vakit bulunamamış olamaz mı?

Bu forum haricinde 3-4 forumunda daha üyeyim.. İlk defa zamanında cevap gelmedigi için bu kadar tepki gösteren sizi gördüm.. Kusura bakmayın....

SEVGİLİ OZARSLAN ve DİĞER ARKADAŞLAR,

bilgin ve diğer arkadaşların serzenişlerinde haklı oldukları kanaatindeyim. zİRA burda konu neden cevap vermiyorsunuz cevap vermek zorundasınız dan ziyade bu kadar kişiden cevap verebilecek bilgi ve vakte sahip bir insanın olmayışının verdiği bir moral bozukluğu ki....bu soruyu cevaplayabilecek potansiyel de kişilerin fazlasıyla bu forumda olması belki de arkadaşları karamsarlığa itmiştir....Alo maliye forumda çeşitli guruplaşmaların oluşması normal zira insanlar seslerini duymasalarda ve birbirlerini görmeselerde uzun zaman yazıştıkları insanlara karşı daha sıcak tavırlar sergilerler...tanışırlar yani sanal alemde de olsa......ve yine çok doğal olarak bu kişilere karşı daha dikkatli ve iyiniyetli olmaya ve dertlerine yardımcı olmaya çalışırlar...... buradan sizin sayın başkan la bir tanışıklığınızın olduğu anlaşılmakla birlikte onu korumanız normal fakat yukarıda serzenişte bulunan arkadaşlarının söylediklerini dikkatlice okumanızı engelleyecek bir taraflılık sizin hakkınızda ki kanaatleri mi olumsuz etkiledi...zira bu arkadaşı okumamışsınız iyice... kendisi diyor ki zaten iyiniyetle...yani bildikten vakti olduktan sonra neden cevaplamasın eğer iyiniyetli ise......ama gaye bencillik ve hep bana hep ben alayım.....ise bu forumun da gayesine ters düşüyor bana göre de........bilgin in serzenişlerine verilebilecek iyiniyetli bir cevap olayı çok daha farklı bir boyuta getirebilirdi....ama bence sayın başkan ın anladığım ve takip ettiğim kadarıyla yaş olarak ve bilgi olarak bizden üstün bir kişi olarak vereceği cevap bu olmamalı idi........ama bilmek yeterli değil demek ki aynı zaman da bildiğini uygulayabilmek ve kendinden yaşca küçük ve deneyimsiz insanlara karşı daha insani bir tavır sergileyebilmek için yaş tekbaşına yeterli değil biraz da iyiniyet empati ve subjektiflikten sıyrılmış objektif bir bakış açısı ve vizyon ve idealist bir düşünce yapısına sahip olmak gerekli diye düşünüyorum......biz büyüklerimizden bu tip konularda yergi yerine mesleki eksikliklerimizden dolayı eleştiri ve iltifat almayı yeğleriz.......
yukarıda ki olumsuz görüş bildiren arkadaşların tavırları ve ifade tarzları yanlış olabilir ama özünde doğru olmadığı kanaatinde değilim......
1- Şimdi düşünelim hep birlikte sokakta yürürken önümüzde bir bayana laf atılsa kaçımız müdahale eder..... peki laf atılan eşimiz kızımız ablamız olsa.............
2- veya gözümüzün önünde biri haksızca dövülse darpedilse..............peki dövülen ve darpedilen biz olsak......
3- peki ya bir kuyrukta beklerken önümü birileri geçse maddi olarak ve fiziken bizden kuvvetli olduğu her halinden belli olan....sesimiz çıkarmı......ya da kaçımızın sesi çıkar...........

örnekleri çoğaltmak mümkün ama bu sorulara eminim ki herkesin cevabı ben susmam tavır alırımdır...burası da türkiyenin küçük bir kesiti olduğuna göre ben de sizlere derim ki......

bu ülkede nice soygunlar oldu , nice haksızlıklar , nice rüşvet olayları , haksız yere öldürülen insanlar, haksız olarak çeşitli mevkilere gelenler, hangimizin imkanı olduda devlete vergi vermekten kaçmadık hangimiz rüşvetle veya tanıdık vasıtasıyla bir işimizi halletmedik.....bizim imkanlarımız kısıtlı olduğu için biz devletten 3-5 milyon kaçırdık adamların imkanı vardı 3-5 trilyon kaçırdı ne farkı var ...hepsi de aynı değil mi? hiçbirimizin hakkı yok yapılan bu haksızlıklara söz söylemeye... bunu yapan hakeden hakedildiği şekilde yönetilen bizler değil miyiz.?

herkes haketiğini bulur......eninde veya sonunda ....biz de hakettiğimiz şekilde yaşamıyor muyuz sizce de bir zamanların 3 kıtaya kök salan koca bir imparatorluğundan .....sevgiden ,anlayıştan,hoşgörüden yoksun olan,birbirine düşman edilen , tüm ideali bir arabam bir evim olsundan ileri gidemeyen , düşüncesi darlaştırılan, geçmişinden koparılan kocaman bir halk topluluğu, herkesin birbirinin peşinden konuştuğu , lazsın kürtsün,türksün diye ayırtedilen.......

neyse konuşulacak çok şey var ...burası türkiye ama konuşmaktan ziyade icraat lazım sanırım..........

:arrow: KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.............. :idea:

ınsaat teknıkerlerının ısı oldukca zor anlasılan.
bu konunun uzamaması dılegıyle....

ubilgin' Alıntı:

Sayın HKN_GNS arkadaşım,

ben sayın Tamer Başkan'ı şahsen tanımam, karşılıklı yazışmalarımızda yoktur. Ama verdiği cevaplardan, okuduğum kadarıyla kendisine bir empati beslediğim doğrudur, Sayın Başkan gibi burda isimlerini sayamayacağım 5 veya 6 saygın insanada empati duyuyorum. Ama verdiği 4 cevaptan ikisi polemik yaratmak amacı olan kişilerede kabul edersinizki saygı duymuyorum. Bende burdnan başka 2 forumu daha takip ediyorum, burda dayanışma, bilgi ve paylaşım hat safhada. Sizde az mesaj yollamanıza rağmen bilgi konusunda sohbet etmiş birisisiniz. Ama lütfen, bu forumu ve burdaki saygın insanları rencide edecek, forumu provoke edecek insanlara prim vermeyelim.

Hoşça kalınız,

Saygılar,

sevgili sonert,

Amacı olayları saptırmak olan insanlara prim vermemek konusunda ki fikirlerinizi paylaşmakla beraber, benim yazımı tam olarak okumadığınız kanaatindeyim. Sizden ricam lütfen boş bir vaktinizde benim yazmış olduğum mesajımı okuyun ...zira benim bireysel meselelerden arınmış genel toplumsal sorunlarımıza yönelik bir yazı yazmış olduğumu görürsünüz.........

AYRICA SİZİN "Sayın Başkan gibi burda isimlerini sayamayacağım 5 veya 6 saygın insanada empati duyuyorum" BU GÖRÜŞÜNÜZE KESİNLİKLE KATILMIYORUM İŞTE BENİM anlatmaya çalıştığım buydu zaten yazımda....ne demek 5 veya 6 saygın insana da ........nasıl yani dostum burada binlerce üye var ve bu üyelerin hepsi de bence saygın insanlar ............insanlar yanlış tavırlar sergilemiş veya bize kendilerini yanlış ifade etmiş olabilirler bizler eğitimli insanlar olarak bu insanlara direkt saldırmak yerine iyiniyetli ve yapıcı bir tavır sergilemeliyiz.....düşüncesindeyim..... Ama sizde ortalama bir insan olarak
aklınızca sevdiklerinizi korumuşsunuz ki bunlar madem sizin dediğiniz gibi "SAYGIN BİR KAÇ İNSANDAN BİRİDİR" KENDİLERİNİ koruyabilir ve haklarını savunabilirler.....saygın insanlar olduklarına katılmakla birlikte forumdaki bir kaç insandan biri değil binlerce saygın insandan bir kaçı olduğunu düşünüyorum.......

yani dostum lafın kısası sizin anlayacağınız dilden konuşayım öyle
gerekiyor sanırım ......BIRAKIN YALAKALIĞI DA işinize bakın..............

Sayın HKN_GNS,

ben burda 5-6 saygın insan var demedim. Ben 5-6 saygın insana empati duyuyorum dedim. bu bir. Tabiki o insanlarda kendilerini savunabilirler, benim amacım onları savunmak değildi, onlarda sizin kadar zeki insanlar, bu iki. İnsanlara kaba konuşup, saygısızca yazı yazmak bir tek sizin elinizde olan bir şey değil, herkesin elinin altında klavye var, herkes, aynen sizin yaptığınız gibi kaba tabirlerle karşısındakinin kalbini kırabilir (bende size aynı şekilde cevap verebilirim ama böyle yapmamın ne bana, ne size nede forum üyelerine bir yararı olacak) bu üç. Sizin birilerini eleştirebildiğiniz gibi, birilerine başka birilerine övgü yapabilir (tabi bunu siz anlayamacak kapasitedesiniz) buda dört.

Eğer burda kalp kırmak gibi bir çaba içindeyseniz buyrun, herkes sizin gibi davransın. Ama lütfen seviyesizleşmeyin.

Saygıyla kalın,

Büyüklerim, Küçüklerim, Baylar, Bayanlar, Ustalar, Çıraklar,
lütfen biraz sakin olalım, yoksa bu forumdan mağdur olacağız gibime geliyor.
Hoşçakalın Mutlu Kalın, Saygılarımla

Sevgili dostum ,

Şimdi sizin yukarıda yazıklarınızdan benim anladığım ve de sizin yaptığınız işin Türkiyenin heryerinde ki adı yalakalık tır............bu bir....... benim kapasitemin ne olduğunu siz nereden ve nasıl anladınız....bu iki......
ben çok zeki bir insan olduğum hakkınızdaki görüşlerinize de katılmıyorum ben ortalama bir insanım...bu da üç......... ayrıca sizin kalbiniz olduğunu bilseydim bu sözleri söylemezdim...bu da dört........ ve de eğer kalbinizi kırdıysam özür dilerim ...bu da beş........ve isterseniz tartışmamızı bu ortam da değil de özel de devam ettirelim.........mail adresim profilimde mevcut.......bu da altı.........ve eminim ki sizinle dışarıda bir yerlerde tanışma imkanımız olsaydı birbirimize söylediğimiz sözlerden dolayı baya bir utanırdık.....ve belki de çok iyi arkadaş olurduk.....bu da 7 ..................

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...