personel maaş programı

İptal Bildirgesi Ve Geçmiş Aya Sgk Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yasink
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli Arkadaşlar,

Eylül ayına ait SGK bildirgesini 5746 ya göre verdim, 5510 a göre yeniden vericem. eylül bildirgesini nasıl iptal edebilirim.

eylül e yeniden bildirge vericem fakat ekranda 10. ay ve 11. ay çıkıyor, 9.ay nasıl çıkartabilirm.

teşekkürler

Ynt: iptal bildirgesi ve geçmiş aya sgk bildirgesi

9. ay için int ortamında verme süresi geçtiği için (23/10/2011) iptali elden verebilirsiniz ancak yeni bildirgeyi 5510 yararlanarak veremezsiniz.

Ynt: İptal bildirgesi ve geçmiş aya sgk bildirgesi

İptal ve Asıl yaparak tekrardan Bildirge düzenleyiniz ve kuruma dilekçe ile veriniz.
Tutarlarda bir değişiklik olmaz ise İPC Cezası kesilmez. Olması durumunda yaklaşık 105 TL gibi İPC Cezası kesilir.Arkadaşın dediği gibide 5 puanlık indirimden yararlanamazsınız.

Cari aya ait aylık prim ve hizmet belgesini e-bildirge üzerinden bildirdim.Fakat daha sonra işçilere ait primlerin olması gerekenden fazla girildiğini farkettim. Doğru olanı girebilmek için ne yapmam gerekiyor? Bildirge verme süresi henüz dolmadı yani bu aya ait.Bildirgeyi iptal edip yeniden girsem herhangi bir ceza ile karşılaşır mıyım?

Primlerinin fazla olduğunu farkettiğiniz çalışanların iptalini verip.. ek vererek düzeltme yapmanızda bir sakınca yok şuan.. sadece.. damga ödeyeceksiniz..herhangi bir ceza ile karşılaşmazsınız..

Cevap yazdığınız için çok teşekkür ediyorum.5 tane işçimiz var beşinin de primi fazla bu durumda da aynı işlemimi yapmalıyız? Yani ek şekilde mi vermeliyiz yine?

Bence hepsini iptal edin. Daha rahat olur eğer fazla çalışanınız yoksa

kasım ayı bildirge onaylattım ancak bir işçinin matrahını eksik yazmışım şimdi düzeltme vereceğim kasım bildireg tammaını iptal edip yeniden mi vermeliyim yoksa sadece o işçiyi mi iptal edip o işçiye mi ek veröeliyim hepsini iptal edip yeniden versem daha iyi olmaz mı

2012 yılı toplam 12 aylık SSK bildirgesi düzeltmesi yapmam gerek iceriğide şu şekilde mesela sigortalinin brut ucreti onceden 4500 tl olarak bildirilmis duzeltmemle 2000 maas 2500 de ikramiye/prim olarak duzeltme vermem gerekiyor. Sonucta odeme bildirgede odeme cikmiyor, sgk dan bize idari para cezasi gelir mi gelmez mi yardimci olursaniz sevinirim.

Kişi bazında gün, toplam kazanç ve primde değişiklik olmadığı için ipc kesilmemeli.