İptal Fatura

iyi günler arkadaşlar... 7. ayda kesip sonra iptal ettim fakat muhasebe programında iptal etmeyi unuttum...

kdv beyannamesinde bildirdik. bs de henüz bildirim yapmadık...düzeltme süresinde olduğu için bs den ceza gelmez ama
kdv beyannemesi düzelecek. ft. dahil 250 tl civarında ....

usulsüzlük cezası ne kadar yada gelir mi ????

Nerden tutayım bir fatura niye kesilir mal satılmak üzere sipariş alınmış hizmet talep edilmiş olur.Yani boşa dururken bir hayali fatura keseyim kimse demez demekki bir haraket var.Bu kadar süre geçtiğine göre gelir iptali vergi kaybı demektir idare işletmenizin vergi payı ile ortağıdır bu saatten sonra iptale inanmaz ve sınırlıda olsa çift taraflı denetim yapar ödemelere havalelere banka haraketlerine bakar .İade fatura olabilir müsaitse domatesin iadesi olmaz zaten bu saate kadar çürümüştür.Karşı taraf esnafsa iade faturası kesebilir mal uygunsa sipariş üretilen yerine özel mal ise o da olmaz karşı taraf tüketici ise gider pusulası ile geri alınır yinede izahı zor bir konu geç kalmışsın iletişimsiz ve ilgilenememe olmuş görünüyor biraz öz eleştşrş yapmak lazım ne dersiniz.B formunu etkileyecek kadar olduğuna göre ses getirir ben olsanm iptal etmem karar işletmenin.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
şimdi yanlış bi anlaşılma var ... Ben kestim ve iptal ettim derken canım sıkılıp otururken yapılan birşey değil.... Müşteri malı kabul etmeyip geri gönderdiğinden dolayı iptal edilmişti...
Fakat programdan iptal atlanmış... Konuyu çok uzatmamak için kısaca öyle bir giriş yaptım...

Saygılar....

Sayın Ahmet,

"ft.dahil 250 tl olup" b formuna nasıl dahil olur.Rakamsal bir anlaşmazlık var.Bu ayrı bir konu.

Gelelim meseleye, öncelikle durumu açıklayıcı bir tutanak yazıp fatura kesen personel ve işyeri temsilci ile müştereken imzalayınız, karşı tarafla fiilen bir alım-satım yapılmadığına işyerinde düzenlenip müşteri tarafından teslim alınmayan bir malın iptal edilen faturası olduğuna bir tutanağıda müşteri-satıcı temsilcisi ile beraber imzalayıp iptal faturanın arkasına eklersiniz.İnceleme elemanının soru işaretleri giderilmiş olur.Daha sonra düzeltme beyannamesi verirsiniz.Matrah düşürücü işlemler irdelenecektir. -Açıklama istenebilir bu evraklar lazım olur.- Beyannameyi gönderirken açıklama notuna mutlaka "iptal edilmiş faturayı satış hasılatına eklediğinizi dolayısıyla hatalı toplam aldığınızı" belirtiniz.

Hatayı hata ile telafi etmek yerine doğrusunu yapmak daha iyidir. -

Kural olarak kabul edilebilecek bir cevabınız varsa mesele yok.

Saygılar.