İptal ve Ek bildirge hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan daybb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese İyi çalışmalar.
Arkadaşlar sorum iptal ve ek bildirge ile ilgili.
5 ay önce bir işçinin girişi yapılmış, Ad soyad baba adı doğum tarihi bilgilerinden TC kimlik numarasına ulaşılmış fakat İsim benzerliğinden ötürü başka kişi adına işe giriş yapılmış ve primler ödenmiş. (Sadece isim değil baba adı doğum tarihi de tutuyor )

SGK ile görüştüğümüzde iptal ve ek bildirgeler vermemizi ve bir asgari ücret tutarında İPC keseceklerini söylediler. Fakat ben pek mantıklı bulmadım çünkü zamanında işe giriş ve bildirge verdim sadece sehven yapılan bir hata var. SSİ Yönergesini,5502 ve 5510 a göz attım ama aradığım cevabı bulamadım. Kesilen İPC nin yasal dayanağı nedir bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla

Ynt: İptal ve Ek bildirge hk.

daybb ' Alıntı:
Herkese İyi çalışmalar.
Arkadaşlar sorum iptal ve ek bildirge ile ilgili.
5 ay önce bir işçinin girişi yapılmış, Ad soyad baba adı doğum tarihi bilgilerinden TC kimlik numarasına ulaşılmış fakat İsim benzerliğinden ötürü başka kişi adına işe giriş yapılmış ve primler ödenmiş. (Sadece isim değil baba adı doğum tarihi de tutuyor )

SGK ile görüştüğümüzde iptal ve ek bildirgeler vermemizi ve bir asgari ücret tutarında İPC keseceklerini söylediler. Fakat ben pek mantıklı bulmadım çünkü zamanında işe giriş ve bildirge verdim sadece sehven yapılan bir hata var. SSİ Yönergesini,5502 ve 5510 a göz attım ama aradığım cevabı bulamadım. Kesilen İPC nin yasal dayanağı nedir bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla
Sayın daybb
Sizin başınıza gelen durum çok özel bir durum.
Bana kalırsa SGK Dilekçe yazın.
Dilekçenizde şöyle diyin.
İlgili şahıs şu tarihte işe girmiş olup bu işe giriş ile ilgili bildirge şu tarihte verilmiştir. Ancak kayıtlarımızın tarafımızdan tetkiki sonucunda ilgili personelin girişini yaparken Kimlil Cüzdanında Tc kimlik numarası bulunmadığından tckimlik.nvi.gov.tr adresinden sorgulama yapılmış ve yapılan sorgulama sonucu aynı künye bilgilerine sahip farklı bir kişinin sehven girişi verilmiş olup, Bu verilen giriş aslında şu tc kimlik numaralı şu şahsa aittir deyin ve düzeltme talep edin.
Kurum dilekçenize istinaden kuvvetle muhtemel işlem yapcak ve sizi incelemeye sevk edecektir. İnceleme yalnızca dilekçe ile ilgili alanda sınırlı yapılacaktır.

sayın mohicans.
Başvurumu dilekçe ile yaptım ve dilekçede de aynen belirttiğiniz şekilde yazdım. Ancak görevli memurlar iptal ve ek vermemi ve İPC keseceklerini söyleyip dilekçeme itibar etmediler.

Saygılarımla

daybb ' Alıntı:
sayın mohicans.
Başvurumu dilekçe ile yaptım ve dilekçede de aynen belirttiğiniz şekilde yazdım. Ancak görevli memurlar iptal ve ek vermemi ve İPC keseceklerini söyleyip dilekçeme itibar etmediler.

Saygılarımla
Sayın daybb
Görevli memurlardan ziyade müdür yardımcısı veya müdür ile görüşün. Görevli memurlar genelde bir kısmı ceza kesmek için kolları sıvıyolarda. Ben sizinki gibi bir olay için SGK Başkanı ile gittim görüştüm. Olayıda cezasız bir şekilde çözmüşdüm.

Merhaba
Yapılan işlemin düzeltilmesiyle ilgili sadece dilekçe verip dilekçe eklerine iki kişinin de tc kimlik dökümlerini ekleyiniz.
Eğer bir ipc düzenlenecekse bu ipc ye itiraz edersiniz. Komisyonda bunu kabul eder düşüncesindeyim.
Çünkü kuruma zaten bildirge vermiş ve primleri ödemişsiniz. Tekrar ek bildirge verirseniz daha önceki primler fazla ödeme olacak. Ayrıca sizin bildirimini yaptığınız kişi başka bir yerde sigortalı olarak kayıtlıdır. Büyük bir ihtimalle...

Konuyu anlatmaya çalıştığınız kişiler büyük bir ihtimalle sehven yapılan işlemin düzeltilmesinden ziyade doğru kişinin girişini geçmişe dönük yaptırmak istemektedir.

yukarıdaki yazılanlara katılmakla bereber sgk ya dilekçe vermeye giderken yanlış giriş yapılan personelle gidilmesi ve de kendisinin bu işyerinde yanlış girilen tarihten itibaren çalıştığını gösterir dilekçe alınmasında fayda var sehven düzeltmeyi yapacak memur çalışanı görmek istiyor.