İrsaliyeli Fatura Üzerindeki Düzenleme Saati

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ibocan27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
öncelikle herkese merhaba,
irsaliyeli faturalar üzerine neden düzenleme saati yazılması mecburidir?
düzenleme saatinden X kadar süre sonra mal alıcıya gitmiş mi olmalıdır böyle bişey var mı acaba?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ynt: irsaliyeli fatura üzerindeki düzenleme ssati

valla ben saat yüzünden ceza yiyenlere şahit oldum o yüzden saat yazmanızda fayda var

Ynt: İrsaliyeli Fatura Üzerindeki Düzenleme Saati

İrsaliyeli faturanın üzerinde bulunması zorunlu olan bilgilerden biride saattir.

Düzenleme değilde fiili sevk saati olmasın?

Pardon irsaliyeli fatura olduğunu gözden kaçırdım.Evet irsaliyeli faturada düzenleme saati mecburidir.

İrsaliyeli faturada; faturayı düzenleyenin adı, ticari unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası,
Malın Nev'i,miktarı ve fiyatı ve tutarı ile nereye kime gönderildiği; müşterinin adı, ticari unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası, faturanın seri ve müteselsil sıra numarası, düzenleme tarihi ve saati ile matbaa ile ilgili bilgilerin olması mecburidir.

Bu bilgilerin eksik olması halinde "irsaliyeli fatura" hiç düzenlenmemiş sayılır.

herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim ama; ben neden olması lazım onu öğrenmek istiyorum yani saatin yazılması ne işe yarayacak???

vuk öyle emrettiği için.

evet vuk öyle emrediyor fatura ve sevk irsaliyesinde yazmayabilirsin ama irsaliyeli faturada yazmak zorundasın diyor . herhangi bir espirisi yok ...

peki bu konuda birşey sorabilirmiyim.
aynı gün içinde kesilen irsaliyeli faturalarda saatinde müteselsil olarak takibi zorunlumudur?
yani ilk kesilen fatura saat 18.00 ikinci kesilen fatura saat 11.00 olabilirmi?

yilmazm ' Alıntı:
...
aynı gün içinde kesilen irsaliyeli faturalarda saatinde müteselsil olarak takibi zorunlumudur?
yani ilk kesilen fatura saat 18.00 ikinci kesilen fatura saat 11.00 olabilirmi?
Mümkünse ise, saat yazmanın anlamı kalmaz. Sevk tarihinin esprisi, bu.