İş akdinin feshi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ekmek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam

madde 25'in ikinci fıkrasına dayanarak iş veren iş akdimin feshine gitmiştir.

Nedeni ise servis şöförüyle araç içinde sözlü münakaşa ve aracın dışında karşılıklı darp meydana gelmiş olması. 2 sene 7 ay boyunca hizmet etmiş ve amirlerimin onayı alınmadan fesh gidilmiştir. Sözlü ve yazılı savunmam alınmıştır. Tüm haklarımdan muaf olduğuma dair kağıt bile imzalatıldı. Sözlü ve fiziksel münakaşaya karıştığım şahıs şirket çalışanı değil şirkete araç servisi hizmeti veren şirket bir çalışanı. İade-i hak yönünde dava açmak istiyorum. Haklı olduğum bir konuda kendimi fiksel ve sözel olarak kendimi savunmam işten çıkarılmaya nasıl delil teşkil eder aklım almıyor.

Hani iyide soru'n nedir derseniz sadece fikirlerinizi merak ediyorum hepsi bu. Teşekkür ederim iyi geceler.

Ynt: İş akdinin feshi

Ekmek ' Alıntı:
selam

madde 25'in ikinci fıkrasına dayanarak iş veren iş akdimin feshine gitmiştir.

Nedeni ise servis şöförüyle araç içinde sözlü münakaşa ve aracın dışında karşılıklı darp meydana gelmiş olması. 2 sene 7 ay boyunca hizmet etmiş ve amirlerimin onayı alınmadan fesh gidilmiştir................bu onay amiririnize bağlı olmaz,işveren/ve veya vekili yetkili her kimse o onay ona attir Sözlü ve yazılı savunmam alınmıştır. Tüm haklarımdan muaf olduğuma dair kağıt bile imzalatıldı. Sözlü ve fiziksel münakaşaya karıştığım şahıs şirket çalışanı değil şirkete araç servisi hizmeti veren şirket bir çalışanı..........farketmez,olaya karışan her işverenliğin 2 ayrı işcisinin bu olaya karışması;sizin işverenliğiniz yönünden size,şirkete araç servis hizmeti veren işverenlik yönünden diğer işciinin iş akdi feshedilebilir. İade-i hak yönünde dava açmak istiyorum................ M.25/son fıkrasına istinaden dava açabilirsiniz.Haklı olduğum bir konuda kendimi fiksel ve sözel olarak kendimi savunmam işten çıkarılmaya nasıl delil teşkil eder aklım almıyor................madde hükmü gayet açık,bu gibi olaylarda fesih mümkün.

Hani iyide soru'n nedir derseniz sadece fikirlerinizi merak ediyorum hepsi bu. Teşekkür ederim iyi geceler.
Geçmiş olsun.
Sonuç olarak,anlaşılan o ki,bu davayı kazanmanız kolay değil gibi gözüküyor.

Şeref bey teşekkür ederim. Bende sorduk soruştukça farkına vardım çok meşakkatli bir süreç olacağının. Fakat ihtimal 1/1 milyon olsa dahi yaşanmasını tahmin etmediğim ve tahrik altında işlediğim bir yanlışlık yüzünden işverenin beni kazanılmış haklarımdan muaf tutmasına gönlüm razı olamaz.

Ekmek ' Alıntı:
Şeref bey teşekkür ederim. Bende sorduk soruştukça farkına vardım çok meşakkatli bir süreç olacağının. Fakat ihtimal 1/1 milyon olsa dahi yaşanmasını tahmin etmediğim ve tahrik altında işlediğim bir yanlışlık yüzünden işverenin beni kazanılmış haklarımdan muaf tutmasına gönlüm razı olamaz.
-Elbette dava açıp-açmamanın takdiri size ait.
- Ancak,anlatımınızdan kazanma ihtimali görmüyorum
-Anlıyorum ama neylersiniz ki gönül razı olmasa da,mevzuat rıza gösteriyor.
-Madem davacı olmayı düşünüyorsunuz tavsiyem,vekalet vereceğiniz avukat ile konuyu görüşünüz.

Ekmek ' Alıntı:
Haklı olduğum bir konuda kendimi fiksel ve sözel olarak kendimi savunmam işten çıkarılmaya nasıl delil teşkil eder aklım almıyor.
Ekmek ' Alıntı:
.......... tahrik altında işlediğim bir yanlışlık yüzünden işverenin beni kazanılmış haklarımdan muaf tutmasına gönlüm razı olamaz.

İşyerinde kavga(sataşma)gibi 25/II-d bendi kapsamına giren davalarda; kavganın ölçüsü-boyutu(darp sonucu alınan rapor ve süresi)kavga sebebi,kavgayı başlatan taraf ve tahrik ölçüsü (ağır tahrik gibi)hususlar araştırılır inceleme sonucu karar verilir.
Tahminim bu olayınız(dava) da kilit, olayı başlatan taraf ve "tahrik"noktaları olacak diye düşünüyorum.

Kesinlikle. Bana kalırsa olayın cereyan ettiği yerde önemli. Bana kalırsa dediğime bakma lüttfen. Yargıtayın vermiş olduğu bir karardan fikir edinerek söylüyorum. İş hukukun ilgili maddesi yani 2. maddesinde iş yeri sınırları çizilmiş. Söz konusu fiziksel eylemler kısacası kavga hali bir benzin dolum istasyonunun içerisinde gerçekleşti.

tekrar teşekkür hayırlı geceler.

Ekmek ' Alıntı:
Kesinlikle. Bana kalırsa olayın cereyan ettiği yerde önemli. Bana kalırsa dediğime bakma lüttfen. Yargıtayın vermiş olduğu bir karardan fikir edinerek söylüyorum. İş hukukun ilgili maddesi yani 2. maddesinde iş yeri sınırları çizilmiş. Söz konusu fiziksel eylemler kısacası kavga hali bir benzin dolum istasyonunun içerisinde gerçekleşti.
Evet kavga(sataşma)olayının olduğu yerin;işyeri ve işyeri kapsamı(eklentileri)dışında olup-olmaması da önem arzeder.