personel maaş programı

İş Göremezlik Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kavazlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kavazlı

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar merhaba

2. İşgöremezlik Ödemeleri Sistemine Giriş şifresini müdürlüklere başvuruptamı alıyoruz

3. Eğer öyleyse ne gibi evraklar gerekli

çok acil teşekkür ederim...

Ynt: İş Göremezlik Hk.

Arkadaşlar birdaha sorayım
e-bildirge giriş şifresi oalrak elimde
kullanıcı: xxxxxxxxxxx-x
sistem: xxxxx
işyeri:xxxxx

şifreleri var
ama işgöremezlik bölümünde hangi numaraları kullanıcam onu bulamadım
denedim ama olmadı ssk'yla görüştüm bunlardan biri dedi doğrumudur.

"Sigorta Müdürlükleri İş Göremezlik Ödemeleri" kısmı (İşgöremezlik Ödeme Görme hariç)SSK iç işlerine ait herkese açık değildir. Siz "İşveren Vizite Kağıdı ve Çalışamazlık Belgesi Girişi" kısmını e-bildirge şifreleriniz ile kullanabilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar,
herkese iyi haftalar. Geçici işgöremezlikle ilgili olarak aşağıdaki linkten
http://saglik.ssk.gov.tr/vizite/welcome.do
ulaştığınız sayfaya şirketinize ait SGK (eski SSK) tarafından verilen e-bildirge sistemine giriş için de kullandığınız şifre ile sisteme giriş yaptıktan sonra gelen ekran da sol atta yer alan "geçici işgöremezlik giriş"i tıklayarak işgöreninizin SGK veya T.C. Kimlik numarası ile istirahatlerini girebilirsiniz.
İstirahatleri girerken "Form1/2-Geçici İşgöremezlik Formu"nda yazan tarihleri girmeniz gerekiyor. Zira aynı form veya rapor SSK'ya da gidiyor ve sizin girdiğiniz ile kontrol ediliyor.
Yani şu 2 gün kesiyorsanız siz sisteme eskiden kağıtlı sistemde olduğu gibi değil de istirahat başlangıç ve işbaşı tarihlerini ne görüyorsanız onları girmeniz gerekiyor.

Bun dan sonra http://saglik.ssk.gov.tr/IsgoremezlikTeyit/kontrol.faces
linkinden ilgili işgörenin ödeme onayını görebilirsiniz. Ama bunun için nedendir bilmiyorum bir hayli zaman geçmesi gerekiyor. Sanırım SGK primleri bir sonraki ayın sonunda ödeniyor ya, o aya ilişkin primleri, eksik günleri görmeden onaylamadıklarını düşünüyorum. Çünkü bizim çalışanlarımız her defasında beklemek zorunda kalıyorlar. Mazeretleri de "işyeriniz girmemiştir, sistemde göremiyoruz" oluyor.
Bunun için işgöremezlik günlerini girdiğiniz ilk linkte "çalışamazlık görme" den girdiğiniz sayfanın print secreen ile çıktısını alıp çalışana verebilirsiniz.
En sonunda çalışan kendisi PTT'den kimliğini ibraz ederek parasını alıyor.

İyi çalışmalar.
Nihat ÖZDEMİR

mrb herkese kolay gelsin
doğum iznine çıkan bir çalışanımız var.Ben eksik gün bildirimi ek8 verdim ssk ya.Aylık bildirge verirkende istirahatli seçtim.Şimdi anlattığınız gibi internetten de girmem şartmı?Teşekkürler.

SSK artık para vermiyor, tüm ödemeler PTT üzerinden olduğu için istirahatin ve onayının ortak sistemde görülmesi gerektiğini biliyorum.
Dolayısı ile de sisteme onu da girmelisiniz.

Saygılarımla
Nihat ÖZDEMİR

cevabınız için teşekkürler,iyi çalışmalar.