İş Kanunu Mad. ???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okidoki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sezonun kapanması nedeniyle işçilere çıkış veriyoruz. çıkış verdiğimiz işçiler için İAB formu düzenlenecek. İAB formunda iş kanununun hangi maddesini yazmam gerekiyor.İşten çıkarma nedeni sezonun bitmesi ama hangi maddeyi dayanak göstereceğim.

Ynt: İş Kanunu Mad. ???

Eğer personeli sezonluk yani belirli süreli iş sözleşmesi yaparak almış isen işin sona ermesi yeterli olacaktır.

okidoki ' Alıntı:
Bekir Bey sözleşme belirsiz süreli.

Mevsimlik işçileri belirsiz süreli hizmet akdi ile çalıştırmaktaki amacınız nedir peki? ya da öncelikle hangi sektörde çalışıyorsunuz? Şıklarda size uygun birşey yok ise; diğer nedenler diyebilirsiniz. Ama belirsiz süreli yapmışsanız ve gerçek durum da bunu gösteriyorsa belirsiz süreli iş akdinin işverence feshi diyeceksiniz tabi ki...

inşaat sektöründe faaliyet göstermekteyiz.farklı illerde 4 adet şantiyemiz var.inşaat sektöründe bizim gibi firmalarda belirli süreli sözleşme yapılabilir mi bunu da öğrenebilmiş değilim.yaptığımız ihaleli işlerin en kısası 3 yıl sürmekte ve butun sezonlarda aynı ekıplerle çalışmaktayız.sanırım bir de işçilerin baştan belirli süreli sözleşmeye yanaşmamaları nedeniyle bizden önce sözleşmeler belirsiz süreli yapılmış.işçiler çıkarkende ihbar ve kıdem tazminatları ödeniyor. şimdilerde ise belirli süreli sözleşme yapmak istiyorlar,doğru olur mu bunun içinde bilgi verirseniz memnun kalırım. iş kanunu maddesine gelince,ben dediğiniz gibi işveren tarafından fesih dedim ama işkur dan aradılar iab formundaki kısım için bunu bir maddeye dayandırın demeleri.

işkuru arayıp bununla ilgili yardım alın sizi bilgilendirecelerdir. ordaki görevliye durumu bildirin yardımcı oluyorlar.