İŞ KAZALARI meslek hastç prim Oranı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mcakar19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mcakar19

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar Mrb,

yeni kanununda işkazaları mesl.hast.primler Yarım Puan aşağıda çekilmiş durumda biz işyerilermizin bu oranlarını çekmek için SSK dan tebliğmi beklememiz gerekecek ? yoksa eski haliylemi E_Bildirge vermemeiz gerekecek. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Tşk ederim.

Ynt: İŞ KAZALARI meslek hastç prim Oranı

1. e-beyana girip yeni işkolu (nace) kodunuzu öğrenin.
2. http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/09/20080929M2-1.htm nace kodunuza karşılık gelen iş kazası primini kullanın.
Not: sgk saçma nace kodu vermiş olabilir. İlk önce e-beyandan nace değişikliğe bakın size uygun varsa onu seçip kaydedin. Size verilen nace alakasız ise ve int. değiştiremiyorsanız kuruma dilekçe ile başvurun.

soru ve cevap farklı sanırım, 5 puanlık işveren payı indirimi sorulmuş.Bununla ilgili uygulama nasıl olacak Ekim bildirgeleri için

asgari ücrete kadar olan kısmına 5 puanlık indirim var artanı için yok indirim. buna göre yapılacak ancak sistem şuan yapılmaya elverişli olmayabilir bence en az ayın 20 sine kadar beklemekde fayda var çünkü yeni güncellemeler olacaktır.

emeksiz ' Alıntı:
asgari ücrete kadar olan kısmına 5 puanlık indirim var artanı için yok indirim. buna göre yapılacak ancak sistem şuan yapılmaya elverişli olmayabilir bence en az ayın 20 sine kadar beklemekde fayda var çünkü yeni güncellemeler olacaktır.
yönetmeliklerde asgari ücret kadar %5 diye bir şey yoktur. gerçek ücret üzerinden %5 vardır.

nane Tşk ederim.

kodları inceledim. Ancak şöyle bir sorum daha olacak. BEn ayı kapatırken eski İş Kazaları oranı üzerinden puantaj oluşturdum yani işv. kesintisini ona göre hesapladı yani yarım puan fazla ödeyeceğim. Bu buantaja göre E_bild. vermek istesem SSK sitesi yai sistemi Bunu kabul edermi yoksa nacede ki oranlara göremi vermek şarttı. Eğer naceye göre ise Yandım bütün puantajları silip tekrar yapmam gerekecek. Çok acil cvp verebilirsen sevinirim.

Yardımların için tşk ederim.

Peki indirimden faydalanmak için başvuru mu yapmak gerekiyor, yoksa herkese uygulanacak mıdır

mcakar19 puantajları yenilemelisiniz. sgk yeni oranlara göre alacaktır. (1/...+20+12,5)+(3 işs.)