İş Kazası ve İş Yerinin İlgisizliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karan751
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iş yerinde geçirmiş olduğum kaza sonucu işaret parmağımı kaybettim.tedaviye devam ettiğim hastane bulunduğum yerde bulunmamakta ve bu sebeple otobüs aracılığıyla gidip geliyorum.işyerim yol ücretimi ödemek istemiyor.geçirdiğim ameliyat sonrası elimde sorun olduğuiçin tekrar ameliyat olmam gerekiyor.hastane özel olduğu için masrafları işyerim karşılamakta istemiyor.ssk da belirli bir kısmını karşılıyor.işverene dava açabilir miyim?yol ücretlerini işveren mi ödemeli yoksa ssk mı?ne yapmalıyım hakkımı nasıl savunmalıyım yardım edebilir misiniz?acil cevap verebilirseniz iyi olur tedavim aksamak üzere.ilginiz için teşekkür ederim

Ynt: İş Kazası ve İş Yerinin İlgisizliği

işverenin ödeme zorunluluğu yok,ssk da ödemiyorsa zaten hiç yok. ssk sizi oraya sevk mi etti yoksa siz kendiniz mi yeterli görmediniz yapılan sağlık işlemlerini bu önemli.

Ynt: İş Kazası ve İş Yerinin İlgisizliği

karan751 ' Alıntı:
iş yerinde geçirmiş olduğum kaza sonucu işaret parmağımı kaybettim.tedaviye devam ettiğim hastane bulunduğum yerde bulunmamakta ve bu sebeple otobüs aracılığıyla gidip geliyorum.işyerim yol ücretimi ödemek istemiyor.geçirdiğim ameliyat sonrası elimde sorun olduğuiçin tekrar ameliyat olmam gerekiyor.hastane özel olduğu için masrafları işyerim karşılamakta istemiyor.ssk da belirli bir kısmını karşılıyor.işverene dava açabilir miyim?yol ücretlerini işveren mi ödemeli yoksa ssk mı?ne yapmalıyım hakkımı nasıl savunmalıyım yardım edebilir misiniz?acil cevap verebilirseniz iyi olur tedavim aksamak üzere.ilginiz için teşekkür ederim

SSK sigortalılarının iş kazası, meslek hastalığı, hastalık halinde sigortalının sağlık tesislerine yatırılmak yahut bakımı Kurumca sağlanarak kaplıca veya içmelere gönderilmek yoluyla tedavi ettirildiği takdirde, hesaplanacak günlük kazancının yarısı, ayakta tedavi ettirildiğinde ise üçte ikisi oranında geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir. ve ilk 2 günü ssk vermez, işverende vermek zorunda değildir. dolayısıyla burada işverenin yol ücretini karşılamak veya hastane masraflarını karşılamak gibi bir zorunluluğu bulunmamakta. Fakat ihtiyari olarak işveren isterse bunu verebilir, vermeyebilirde. ama şahsi kanaatimce, işyerinde iş kazası geçirmiş bir işçi için işveren elinden gelen ve glebilecek yardımı imkanları nispetinde yapmalıdır. ama zorunluluğı yoktur. zira işveren personelin zaten sigortasını ödemektedir.

saygılarımla.