İş Kazası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan günizi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

günizi

Katkı Sunan Üye
Merhabalar,
İşkazasının olduğu tarihi sigorta prim günü olarak beyan edip primini ödüyoruz. Ancak, SGK incelemesinden geçen bir dosyada, sgdp.ye tabi çalışanın işkazası tarihinde istirahat raporu başlaması nedeniyle bu kişinin işkazası tarihinde istirahatli olarak sigortaya bildirildiği anlaşıldı. SGK şimdi bu 1 gün için Ek bildirge istemekte.
Konuyla ilgili uygulamanın halen bu şekilde devam ettiğini (kaza tarihi sigorta günü olarak beyan edilir) biliyorum. Ancak 506 sayılı Kanunda bununla ilgili mevzuatı bulamadım. Konuyla ilgili arkadaşlardan (506 sayılı Kanundaki dayanaklarıyla) acil yardım alabilirsem çok sevinirim.
Teşekkürlerimle...

Ynt: İş Kazası

Bence Sgk.yla bir yanlış anlaşılma var, Eksik Gün Bildirimi istemişlerdir, ama sizin zaten eksik gününüz yok bildirgede, istirahatte olduğu günlerin primini yatırmanızda da bir sakınca yok, biz de yatırıyoruz.

Eksik Gün Bild. ekinde Rapor fotokopisi veriyorsunuz, bunun için de istemiş olabilirler, raporu görmek istemiş olabilirler, bence SGK.yla tekrar görüşün.

Ama istirahatte olduğu tarihte nasıl iş kazası geçirdi, orda da bir mantıksızlık var, ona da takılmış olabilirler.