İş Kazası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lopen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar ben mef okullarında 12 yıldır kadrolu silahlı güvenlik olarak çalışmaktaydım maalesef 09.10.2008 günü okula saldırı yapılmış olup bana saldırdılar ve ben sol gözümü bu olaydan sonra kaybettim ve ben 6 ameliyat geçirdim maalesef bu olaydan sonra beni işten çıkarttılar ve ben işe iade davası açtım ve kazandım ama maalesef davayı temyize götürdüler ve be bu arada maddi manevi tazminat davasıda açtım bu davam sürüyor ama benim iş kazası geçirip geçirmediğim için tespit davası açtım ama zaten işyeri iş kazası olarak bildirmiş ssk ya ama ben ssk bölge müdürlüğüne şikayet ettiğim halde müfettiş raporlarında olay yargıda olduğu için kararı yargı verecek diye rapor tutmuşlar zaten benim elimde işyerinin bana verdiği vizite kağıtlarında şahitli iş kazası diye yazıyor lütfen artık ben kimle uğraşacağımı şaşırdım bana yardımcı olun lütfennnnnnn

Ynt: İş Kazası

işe iade davası başka bir konu
iş kazası başka bir konu
heralde bölge çalışma başından savmak için yapmış
fakat siz zaten iş kazası olduğu halde iş kazası olduğunu ispat için dava açtıysanız buda sizin hatanız o zaman bence bölge çalışmada haklı olarak mahkeme sonucunu bekler
siz neden iş kazasını ispat için mahkeme açıyorsunuz
ayrıca iş kazası için sgk müfettişlerince işyerine gelip rapor tutulması gerekirdi
Durumunuz biraz karışık görünüyor
özellikle neden iş kazası tespiti için mahkeme ye başvurdunuz onu anlamadım
ayrıca iş kazası sonucu işgücünün %10 ve daha fazlasını kaybeden işçi sürekli işgöremezlik maaşı almaya hak kazanır bunun içinde başvurmanızı tavsiye ederim

ben raporluyken işyeri beni noter kanalıyla çıkış yaptı ben ise işyerine maddi manevi tazminat davası açtım açtığım maddi manevi dava için hakim tespit davası açacaksın dedi ve bende tespit davası açtım ama maalesef işyeri iş kaaı olarak bildirmesine rağmen ssk bölge müdürlüğü yargıtay karar verecek diye rapor tutmuşlar

kanaatimce hiç sıkıntı olmaz işe iadeniz olur
olay açık ve ortada sizi çıkaramazlar

ama benim anlamadığım neden ssk bölge müfettişi yargı karar verecek diye raor tutmuş benim şuan ne yapmam gerekiyor daha nerelere bildirmem gerekiyorrr

lopen ' Alıntı:
ama benim anlamadığım neden ssk bölge müfettişi yargı karar verecek diye raor tutmuş benim şuan ne yapmam gerekiyor daha nerelere bildirmem gerekiyorrr

Merhaba,

Bölge müdürlüğüne zaten iş kazası diye intikal ettiği için, birde yargıdan gelecek kararı görmeleri açısından böyle rapor tutumuş olabilirler. Sizde yargıdan gelecek sonuca göre tekrar bölge müdürlüğüne müracat'da bulunun, böylece herşeyin tam teşeküllü lehinize olduğunu, onlarda görmüş olurlar.

Gözden kaçırmamamız gereken ayrıntılar da var;

Her ne kadar iş kazası yaşadığınız kesin ve işe iade davası açmış olsanız da özel güvenlik görevlilerinin çalışabilmeleri için için geçerli olan sağlık koşullarını tek gözünüzü kaybettiğinizden dolayı karşılayamaz olacağınızdan çalışmanız mümkün olmayabilir..

Yani işten çıkarılış nedeniniz bahsettiğim sağlık nedenlerine bağlandı ise mahkeme lehinizde karar vermez/veremez..

lopen ' Alıntı:
Çünkü düzenlenen evrağa rağmen durumu yargıya taşımışsınız.Kurum bu durumda mahkeme kararını - temyiz sonucunu beklemek zorundadır.