İş Kazası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prof67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

prof67

Katkı Sunan Üye
Üyelik
27 Eki 2010
Mesajlar
336
Konum
ZONGULDAK
Mesai bitiminde görev yerinden ayrılan işçi soyunma odasına kestirme yoldan gideyim derken yüksek bi yerden atlayıp düşüp yaralanıyor. Bu olay iş kazası sayılır mı?
 
Elbette bir olayın kendine özgü farklı koşulları olabilir ama mesainin bitmiş olması durumu, sayılmamasını gerektirmez,böylesi olayda kazanın işyerinde meydana gelmesi/gelmiş olması noktası(olayın iş ve işyeri noktasında illiyet bağı) yeterli,kaldıki işyeri dışında ,(yerine göre) personel servis aracını bekleyen işcinin olayı iş kazası sayılıyorsa,işyerindeki görev yerinden, işyerinde ki soyunma odasına giden işcinin bu durumu haliyle iş kazası sayılmalı( sayılmasın mı?)
 
Son düzenleme:
:) sayılmasın, soyunma odasına normal gidiş yolunu kullanmayıp başka bir yolu kullanarak yüksek bir yerden atladığı için bir yeri kırılan insanın yaşadığı bu olay iş kazası sayılmamalı bence. ama mevcut iş kazası tanımına baktığınızda işyeri sınırları içinde meydana gelmiş olması yeterli iş kazası sayılması için, bu nedenle bence sayılır dedim , sonuçta soyunma odasına giderken yanındaki işçi ile kavga edip yaralanmasını bile iş kazası sayan bir tanımlama var , mantığım iş kazası sayılmaması gerektiğini söylüyor, ama yasalara göre iş kazası :)
 
iş kazası diyince insanın aklına işini yaptığı anda başına gelebilecek olaylar geliyor. ama dediğiniz gibi servis şöförünün kaza yapması bile iş kazası sayılıyorsa bu konuda aslında çok fazla yoruma açık değil. sonuçta işyeri alanı içinde ve işveren kestirme yolu kapatsaymış :)
 
:) sayılmasın, soyunma odasına normal gidiş yolunu kullanmayıp başka bir yolu kullanarak yüksek bir yerden atladığı için bir yeri kırılan insanın yaşadığı bu olay iş kazası sayılmamalı bence.
:)

:)bence de .
"Normal gidiş yolunu kullanılması başka bir yolu kullanılmaması konusunda yazılı olarak önceden bilgi verdiniz mi,uyarı da bulundunuz mu ,işaretli levhalar kullandınızmı diye de sorabilirler !.. yürüme kuralları hakkında gerekli eğitimler de verilmemiş olduğundan, ilgili kendi istek ve iradesiyle düşmemiş ise de ,olayda işverenin hayli kusurlu olduğu hususnda görüşler ileri sürülebilirler!..
Kestirme yolun kapatılıp/kapatıl(a)mayacağı noktasında ise işyeri görüşü dışında, konuya vakıf uzman veya meslek odalarından görüş alınması yerinde olacaktı diyebilirler!.................."

Yukarudaki bilgiler ışığında,olayın iş kazası sayılması için bir çok şey söylenebilir,sayılmaması için belki daha az şey söynebilir düşüncesinde isem de son kararım ilk kararımdır,yani sn.Keremcemin "bence sayılır"dediği gibi,nokta:)
 
Üst