İş Kur Bildirimi

Arkadaşlar
-işkur bildirim süresi takip eden ayın 10. gününe kadarmıydı?

-kendi istifa eden işçi için İAB formu doldurmak gerekiyormu? Gerekmiyor ise işkurun internet sisteminde yer alan İAB formundaki işçi çıkışlarındaki, çıkış sebebinde neden istifa seçeneği yer almaktadır?

Herkese iyi çalışmalar.

Ynt: İş Kur Bildirimi

bildiğim kadarıyla takip edien ayın 5.gününe kadar
ayrıca artık işçi çıkşılarında istifada olsa işkura bildirilmesi gerekiyor diye biliyorum.
ayrıca arkadaşlar benimde bir sorum olacak ismmmo nun göndermiş olduğu üç aylık mali çözüm kıtabında 4904 sayılı işkur kanununu anlatmış orada bir işçi için işgücü çizelgesi verilmesi gerekmiyor diyor ama bazı arkadaşlarım verilmesi gerekiyor diyor sizin düşünceniz nedir?

istifa eden kişi için artık iab mi düzenleniyor.

bu bilgi doğru mudur arkadaşlar ?

Her kurum kendince birşeyler istiyor, kendi sistemleri içersinde giriş çıkış işçi durum hareketlerini gözlemlemek istiyor. olan da biz muhasebecilere oluyor onlar isteyen tek ama bir bütün kurumlar için bilgi veriyoruz.
- İşten ayrılma bildirgesi İAB istifa da verilmesi zorunlu değil diye biliyorum ama sen vermişsen onlar alıyor.
- İşgücü çizelgeleri ise takip eden ayın ilk haftasında diyor.. muallak bir tarih ilk hafta mesela perşembe ayın 1 i ise perşembe, cuma, sonraki hafta ayın 5 inde başlıyor. ama geç tarihlerde de alıyorlar yada internetten gönderebiliyorsun. İnşallah sonradan geriye dönük cezalar kesmezler. ama memurlara sorduğumda sorun olmayacağını söylediler..
- sosyal güvenlik yasası netleşsede hanki kuruma ne verilecekse kesin hatları ile belli olursa gereksiz bildirim ve zaman israfı önlenmiş olur.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

Sonuç olarak bildirgeyi vermekte fayda var. Ben aylık prim hizmet bildirgesini bugün gönderiyorum. İnşallah ileriki tarihlerde karşımıza bir problem çıkmaz.