iş sağlığı ve güvenliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stajer66

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar bügün biraz iş şağlığı ve güvenliği ile ilgili bir kaç makale karıştırdım. Elde ettiğim sonuçlar çok ilgimi çekti mesala iş kazası ve meslek hastalıklarından dolayı her saniyede 3 kişi sakat kalıyormuş her dakika da üç kişi iş kazasından ölüyormuş ve iş kazalarının ve meslek hastalıklarının maliyeti hesaplanamayacak kadar çok fazlaymış. Bir kaç örnek sakatlanan işçi sosgay güvenlik primi ve gelir vergisi ödemiyor ortalama 250,00 ytl iş görememezlik ödeneği alıyor ortalama 400,00 ytl o hastalığın tedavisi için en az 500,00 ytl ... Arkadaşlar bügün itibariyle işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yapabileceklerimi yapmak istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bunu kendim için değil ülke ekonomisi ve insanlık için istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

ilgilenmemek değildir cevap yazmamak, ancak ya bilmemektir, yada işgüvenliği konusunun kapsamının geniş olması ve iş koluna göre değişik olmasından kaynaklanabilir sanırım. ama genelde bütün işyerleri için geçerli olan, eğitim şart meselesi, öncelikle çalıştırılan işçilere, çalışacağı işyerine göre eğitim verilmeli, mesela bir imalat sektörü ise, kullanacağı makinalar hakkında bilgi verilmeli, tehlikeli yönleri, makinayı kullanırken nelere dikkat etmeli o öğretilmeli, yada bir inşaat sektörü ise ona göre bilgi verilmeli, aslında zaten kanunlara tamamiyle uyduğumuz zaman bu problemde kendiliğinden ortadan kalkacaktır sanırım. en basiti bir yangın söndürme cihazının her işyerinde bulunması, senelik dolum ve kontrollerin yapılması şarttır. ancak uygulayan kaç işyeri var buna bakmak lazım. yani sonuçta iş yine eğitime ve duyarlılığa kalıyor. yani herkesin sizin gibi düşünmesi lazım, ilginizden dolayı teşekkürler.