İş Sözleşmesinin Fesih Edilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kakbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar,
3,5 aydır şirketimiz maaşımızı ödeyemiyordu.Şirketimiz İflas erteleme istedi ve kayyım atandı.Ben ve bir kaç arkadaşımız İK birimi ile konuşup iş sözleşmemizin fesih edilmesini istedik.Şirketimizde 18.maddeye göre iş sözleşmemizi fesih etti.
Öğrenmek istediğim şu,
1.İK Birimine alacaklarımızı sorduğumuz zaman cevap veremiyor.Noterden ihbarnamemi çekmem daha iyi olur yoksa direk icraya vermem mi?Yada hangi yolu izlemeliyim?
2.Şirketimizin adını Alo Maliye A.ş düşünürsek Yönetim Kurulundakiler çocuklarına Alo Maliye İnternational diye bir şirket açarak yeni açılacak bu firma üzerinden ihaleye girmeyi düşünüyor.Alo Maliye A.ş alacaklarımı ödeyemezse ben bu yeni açılacak şirkete dava açabilir miyim yada alacaklarımı oradan alabilir miyim?

Bilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim..

Ynt: iş sözleşmesinin fesih edilmesi

İlamsız icra takibinde bulunabilirsiniz,işverenin itirazı durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Sizin işvereniniz çalışıp,ayrıldığınız şirkettir.O şirket sahiplerinin veya yakınlarının üzerine kurulmuş olan diğer şirketlerin sizin alacaklarınız için herhangi bir sorumluluğu yoktur.
İşverene noterden ihtar göndrmeniz, sizin açınızdan fayda sağlasa da, ödememesi durumunda dediğim gibi dava açmanız gerekir.