fonradar

İş y

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan capefear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba ;

Sayın forumseverler 3 ortaklı bir limited şirketinde ağustos 2014 yılından itibaren çalışmaktayım. Bu 3 ortaklı limited şirketinin farklı isim altında bir şirketi daha var ama ortaklar aynı kişiler. Aslında benim genel sorunum şudur 08/11/2015 yılında muhasebe işlerimden sorumlu iken üç ortaktan birisi ile sorun yaşadım bana şu kasayı yapalım çıkar paraları sayalım gibi hırsız muamelesi yapıp şirket kartlarını ve paraları elimden aldı burada olmayabilirsin artık dedi. Ve ben nefsimi zor tutup sessiz kaldım nedeni ise şu 3 ortaktan biri benim kayınpederim olması sebebine istinaden onu aradım o şakinleştirdi devam ettim işime bu olaydan sonra o olayı yapan ortak benden özür diledi ve işime devam ettim daha sonra benzer birşey daha oldu artık ben diğer ortak olan kayınpederime bu kişi ile aynı ortamda kalmam beni alın buradan diye bilgi verdim ama 2. yapışında bile yine burda çaışmayabilirsin dedi diğer ortak ve az onceki anlattığımı kayınpederime ilettim. Sonra tüm ortakların bilgisi dahilinde ben diğer şirkete geçiş sağladım orada çalışmaya başladım. Ve bir daha o adamla yüz yüze gelmemiş oldum ve yeni görevimde ortakları aynı olduğu için diğer iş yerinde devam ettim. Ancak SGK ve Maaşım 2016 Ağustos ayına kadar sgk bağlı oldugum kurumdan asgari ücret üzerinden sgk gösteriliyor asil ücret üzerinden ödenmiyordu. Ve yazılı olmasa prim anlaşmamış vardı 2 yıldır alacağım primler ödenmemekteydi şirket durumu gösterilip. Bende yabancı yer değil borclarını öderler diye düşündüm ve diğer şirkette çalışmaya devam ediyorum ama dediğim gibi haklarım önceki şirkette ortaklar arasında husumet olduğundan bana artık maaşımı ödememeyi ve bir daha maaş alamayacağımı sölediler ancak benim ilk çalıştığım şirketten yaklaşık 35 bin tl prim alağım var 2 yıl için ve beni sanki işe gelmiyormuş çalışmıyormuşum gibi gösterip ihtarname gönderdiler şahitliymiş gibi ilk çalıştığım yerden ben defalarca alacaklarımı bi şekilde verin senete bağlayın demem rağmen 3 gün içinde cvp beklemekteler. Ne yapmam gerekiyor ihtarnamede 19/11/2015 yılından beridir şöle yaptınız çalışmadınız kafanıza göre geldiniz gittiniz ve maaş aldınız ve bu durumdan diğer çalışanlar rahatsızdır şahitlerle mevcuttur dediler.

Şimdi sorum bunlar ne yapabilirler benim prim alacaklarım var sgk tam maaş üzerinden yatmıyor üstüne bana haksız ihtarname çekiliyor birde geçen yılkı tarih konuluyor ee bu zamana kadar madem işten çıkarmadın diye sorarlar adama öyle değilmi. İnanın tam anlatamamış olabilrim sinirden aklıma geldikçe yazdım. İhtarnameye 3 gün içinde cvp savunma isteniyor ne yapabilirim yardım edin.

Son düzenleme:
Bildiğiniz üzere 19.11.2015 tarihinden itibaren yönetimin isteği ve onayıyla diğer işyeriniz olan xx ltd. ştinde eksiksiz olarak çalışmaya devam etmekteyim. Bu sebeple maaş ödemelerim yapılmıştır. şeklinde bir savunmayı noter kanalıyla gönderebilirsiniz.
Dilerseniz SGK primlerinizin gerçek ücretinizden daha düşük bir ücret üzerinden ödenmesi, fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi, hak kazandığınız primlerin ödenmemeiş olması nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi, x tarihine kadar tazminat ve diğer belirttiğiniz ödenmemiş haklarınızın y bankası hesabınıza ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı da belirtebilirsiniz aynı noter ihbarı veya ayrı bir ihbarla.

Bu şekilde hareket ettiğinizde, haklarınız ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir, açacağınız davada iddia ettiğiniz ücretinizi ve prim alacaklarınızın varlığını ıspat etmeniz gerekir. Ispatlayamazsanız işiniz zor.

Bildiğiniz üzere 19.11.2015 tarihinden itibaren yönetimin isteği ve onayıyla diğer işyeriniz olan xx ltd. ştinde eksiksiz olarak çalışmaya devam etmekteyim. Bu sebeple maaş ödemelerim yapılmıştır. şeklinde bir savunmayı noter kanalıyla gönderebilirsiniz.
Dilerseniz SGK primlerinizin gerçek ücretinizden daha düşük bir ücret üzerinden ödenmesi, fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi, hak kazandığınız primlerin ödenmemeiş olması nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi, x tarihine kadar tazminat ve diğer belirttiğiniz ödenmemiş haklarınızın y bankası hesabınıza ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı da belirtebilirsiniz aynı noter ihbarı veya ayrı bir ihbarla.

Bu şekilde hareket ettiğinizde, haklarınız ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir, açacağınız davada iddia ettiğiniz ücretinizi ve prim alacaklarınızın varlığını ıspat etmeniz gerekir. Ispatlayamazsanız işiniz zor.

Teşekkür ederim dediğiniz şekilde yol izleyecem 3 gün içinde geri dönüş beklemekteler ya ben 3. günde noter tarafından cevap yazsam haklarımı kaybetmem değilmi birde kötü niyet var karşı tarafta ben alacaklarımı ispatlarım şahitlerle en azından kahyınpederim 3. ortak oda bilmekte primlerimi ancak hak ettikleri ve önceki zaman yaklaşık 1 yıl olarak verilen zaman saçma değil mi iddaa konusunda ? Birde sanki işe gitiyormulum çalışmıyormuşum keyfi hareket ediyormuşum gibi şahitlerle göstermişler.. Ne vicdansızlık