İş Yeri Açmak İstiyorum, Fakat...

Şu anda SSK lı olarak bir işyerinde çalışıyorum. Başka bir ilde kendi adıma işyeri açmak istiyorum.
Herhangi bir yasal engel varmı acaba? Ayrıca şuanki işverenimin yeni kuracağım işyerinden
haberinin olmamasını istiyorum, bu bilgiye ulaşabilir mi?
bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim...teşekkürler...

Ynt: işyeri açmak istiyorum, fakat...

şu an sigortalısınız ve kendi adınıza da büro olacak soru bu ise ......kısaca olmaz sakıncalı bir durum

ONDER1973 ' Alıntı:
şu an sigortalısınız ve kendi adınıza da büro olacak soru bu ise ......kısaca olmaz sakıncalı bir durum

sayın onder1973 ilginize tesekkur ederim ancak bana tam olarak herhangi bir mevzuata yada yönetmelik vs dayandırılmadan olabileceği de
söylendi. Siz neye dayanarak bu cevabı verdiniz.

Ben işlemin yasal prosedürü nedir öğrenmeden hareket etmek istemiyorum. Bu yüzden konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar kaynak gösterirse çok memnun olurum tekrar teşekkürler

sayın onder1973 sanırım sizin muhasebe bürosu açacağınızı düşünerek olmaz demiş, eğer onun düşündüğü gibi bir yerde bağımlı olarak, yani ssk lı olarak çalışıyorsanız muhasebe bürosu açamazsınız,
yok eğer normal bir işyeri açacaksınız, açabilirsiniz, ancak işyeri açılışı sırasında yoklama tutulma zamanı ve bunun gibi zamanlarda kendinizin işyerinde bulunmanız gerekir, ikinci bir konuda siz başka bir işyerinde çalışacağınız için, açacağınız işyerinde sigortalı çalıştırmanız gerekir. ssk lılığınız kesintiye uğramadığı sürece ssk lı olarak kalırsınız, bir gün dahi ssk boşluğunuz olduğu takdirde bağkurlu olmanız gerekir.

furkan6602 ' Alıntı:
ssk lılığınız kesintiye uğramadığı sürece ssk lı olarak kalırsınız, bir gün dahi ssk boşluğunuz olduğu takdirde bağkurlu olmanız gerekir.
Bu durum ssk lı olarak çalıştığı şirkete ortak olunması durumunda geçerli değilmidir?
Peki bu çalışanın kurduğu yeni iş,devam etmekte olduğu diğer ssk lı işi ile aynı konuda olursa nasıl olacak?
İş sözleşmesinde bu konuda herhangi bir madde varsa uyulur.Sözleşmede bu konu ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadı ise, konu iş kanunundaki 25/II - Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri kapsamında değerlendirilmez mi?

Ynt: İş Yeri Açmak İstiyorum, Fakat...

ssk konusunda bende sizin bildiğiniz gibi şirket ortaklığı için olduğunu düşünüyordum, ancak bağkurun yapmış olduğu uygulamada, sadece ssk sının olup olmadığına bakılmaktadır, ssk sı varsa zaten bağkurlu yapılmamaktadır. diğer konulara gelincede işsözleşmesinde böyle bir madde varsa, zaten sorumluluğuna ve cezasınada katlanacaktır. yapacağı işi ayrı bir ilde olacağı için ve kendiside aynı işinde çalışmaya devam edeceği için , bundada ahlak kurallarına aykırı birşey olacağını sanmam.