fonradar

İş Yeri Hekiminin Sigortası?

ceres

Tanınmış Üye
Üyelik
18 Mar 2007
Mesajlar
1,129
Konum
istanbul
işyeri hekimimizden sadece vergi kesiyorduk.ancak emekli oluyor.ayrıca özel bir hastanede çalışmaya başlayacak ve kendine ait özel muayenehanesi var yani serbest meslekte yapıyor.bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
1- emekli olduğu için bizim kendisi için SGDP mi yapmamız lazım,yoksa eskisi gibi sadece vergi mi keseceğiz?
2- emekli olduğu için işyeri hekimliği hala devam mı eder?
3- serbest meslek makbuzu kesebilir miyiz?

şimdiden teşekkür ederim...
 
Ynt: İş Yeri Hekiminin Sigortası?

Merhaba,
Serbest Meslek erbabı olarak mükellefiyeti varsa SSK kapsamına almanıza gerek yok, size SMM keserek ücretini alabilir.
Emekli olması İşyeri Hekimliği yapmasına engel değildir.
 
Ynt: İş Yeri Hekiminin Sigortası?

Tamer Bey,

teşekkür ederim.inanın bilmediğim için soruyorum.makbuz kestiği zaman vergisini ödemeye gerek yok değil mi?
 
Ynt: İş Yeri Hekiminin Sigortası?

Bişey sormak istiyorum, aile hekimliğine geçicek olan işyeri hekimimiz, aynı zamanda işyeri hekimliğine devam edebilir mi ?
Bununla ilgili SSK da bir mevzuat vardı, formlar vs. gördüm. Bunları doldurup yeni işyeri hekimi mi talep etmemiz gerekiyor. ?
 
Ynt: İş Yeri Hekiminin Sigortası?

SELAM
Aile hekimliği yasası henüz yürürliğe girmedi ancak bir sitede okumuştum. Aile hekimi aynı zamanda özel yada kamu hastanesinde vede özel işyerlerinde çalışabilirmiş. Emin olmamakla birlikte okuduğumu hatırlıyorum. Ancak bi hekim hem özel bi şirkette hemde özel yada kamu hastenesinde aynı anda çalışamaz. Çalıştığı zaman hastaneye bildirmek zorunda bu durumdada doktorlar hastaneye ücret ödedikleri için işlerine gelmiyor.Ya hastaneye bağımlı olacak yada işyerine veya hastaneye ücret ödeyip işyerindede çalışacak
 
Ynt: İş Yeri Hekiminin Sigortası?

Meral hanım Bildiğiniz gibi işyeri hekimlerinin yazdıkları reçetelerin SSK ca kabul edilebilmesi için, yine SSK tarafından hekim yetkisi verilmesi gerekiyor. SSK artık hekim yetkisi verebilmek için (Aile Hekimliği uygulamasına geçilen yerlerde) aile hekimliği sertifikasını da şart koşuyor.
 
Ynt: İş Yeri Hekiminin Sigortası?

2007/21 genelge Ssk
"söz konusu yönetmelik hükümleri dikkate alınarak, bundan böyle aile hekimliği pilot uygulamasına geçilen illerde kurumumuz adına istirahat verme ve reçete yazma yetkisi tanınmış hekimlerin ünitemizce tespitlerinin yapılarak bu hekimlerin aile hekimliği yetkisine haiz olduklarını belgelendirmeleri istenecektir. Aksi takdirde yetkisi iptal edilecektir."

şimdi bu metinde diyor ki , aile hekimliği yetkisi olacak, fakat aile hekimi başka bir işde çalışamaz diye de sağlık bakanlığının sitesinde , işyeri hekimleriyle yapılan sözleşme metni var.

Demek oluyor ki , aile hekimliği yetkisi olacak, fakat aile hekimliği yapmak istemeyen doktorlar işyeri veya başka yerlerde çalışabilir.

Doğru mudur ?
 
Ynt: İş Yeri Hekiminin Sigortası?

Henüz soruma cevap alamadım, Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi bulunduğumuz bölgede tüm doktorlar aile hekimliğine geçiyor, ve işyeri hekimi bulmakta zorlanıyoruz. Net bir cevapta bulamıyoruz. SSK ayrı söylüyor, Sağlık Bakanlığı ayrı.

Bilgisi olan ve bu durumda olan arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum. Tşkler...
 
Ynt: İş Yeri Hekiminin Sigortası?

Sayın Meralll
doğru anlamışsınız..yani işyeri hekimi olarak sözleşme yapacak hekimlerin, reçete ve istirahat yazabilmesi için aile hekimliğine geçilen bölgelerde aile hekimliği yetkisine sahip olduklarını belgelemeleri gerekiyor. aksi halde reçete ve istirahat yazılsa dahi kurum tarafından geçersiz belge kabul edileceği belirtiliyor.
 
Üst