İş Yeri Hekimliğinde Kdv Oranı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nihaldn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nihaldn

Katkı Sunan Üye
işyeri hekimizin kendi muayenehanesi var. Şirkete serbest meslek makbuzu kesiyor. hasta muayene üceretinde KDV oranı % 8, Hekimin danışmanlık işleminde % 18. İşyeri hekimliği olduğunda KDV oranı % 8 midir yoksa % 18 mi? Ben işyeri hekimliği hasta bakmanın dışında diğer işlemleride gerektirdiği için % 18 olabilir diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa yazabilir mi?

Ynt: işyeri hekimliğinde kdv oranı

sayın nihaldn bence %8 e girer diye düşünüyorum çünkü KDV nin %8'li oranların uygulandığı Diğer mallar ve Hizmetler
bölümünün 12-(25).ci maddesi şu şekilde,

12- [25]İlgili Bakanlıklar tarafından ya da kanunlarla izin verilen gerçek veya tüzel kişiler tarafından yerine getirilen insan veya hayvan sağlığına yönelik koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri (hayvan ırkının ıslahına yönelik hizmetler dahil), ambulans hizmetleri,

işyeri hekimliğinin görevlerini sayarken,

İşyeri hekiminin görevleri

Madde 22 ? İşyeri hekimi iş sağlığı hizmetleri kapsamında aşağıdaki görevleri yapmakla yükümlüdür:

Çalışanların işe giriş ve periyodik muayenelerini Ek-5de verilen örneğe uygun olarak yapar,

İşyerindeki iş sağlığı ve güvenliği kuruluna katılarak çalışma ortamı ve çalışanların sağlığının gözetimi ile ilgili gerekli açıklamalarda bulunur, danışmanlık yapar ve kurulda alınan kararların uygulanmasını izler,

diye devam edip gidiyor şimdi burdaki danışmanlık yapar kurulda alınan kararların uygulanmasını izler diyor yani
çalışanların sağlığıyla ilgili burası koruyucu hekimlik noktasına girer diye düşünüyorum.kolay gelsin iyi akşamlar.