İş Yeri İşleyişi Hakkında

Merhaba sizlere bişey danışmak istiyorum.

Aslında bu konus türkiyede sürekli yaşanan bir durum fakat benim artık iyice boğazıma kadar geldiği için bilgi almak istiyorum. Ben yaklaşık 2.5 senedir bir firmada çalışmaktayım iş saatlerimi sabah 8:30 akşam 19:00 şeklinde cumartesi günleride dahil olmak üzere bu şekilde çalışıyoruz. Patronumuz bize 2 seneden beri yapacağım dediği zam bir türlü göremiyoruz. Ve hiç kimsenin ssk ücreti aldığı maaş üzerinden yatırılmılyor. Bankaya asgari ücret geri kalan avans olarak gösteriliyor hatta onu bile eksik veriyorlar. Patronumuz istediği gibi at koşturuyor . Resmi tatil günlerinde bile mesai yaptırıp ücretimiz ödenemiyor . Tabi piyasada işsizlik olduğu için kimsede sesini çıkarmıyor .

Benim sormak istediğim çalışma bakanlığına bu sekilde bir şikayetten bulunursam nasıl bik hak kazanabilirim. Burdan ayrılmak istiyorum ama beni normal asgari ücretli olarak gösterdiği için gerçek tazminatımı nasıl alabilirim. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinrim. Aslında devletimiz bu vergi olayını sağlama almak için maaşların bankaya yatırılma olayı yaptılar. Ama bizim milletimiz ve patronlarımız akıllı hemen bir yol yöntem bulunuyor. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ynt: İş yeri işleyişi Hakkında

çsgb şikayet etmeniz durumunda iş müfettişleri gelip işyerini denetleyecektir.
Daha sonra bir avukata danışıp, haftada 45 saaten fazla çalıştığınızı, karşılığını alamadığınızı, ve ssk matrahınızın düşük gösterildiğini öne sürerek iş aktinizi fesih edin, tazminat davası açın. (kıdem tazminatınızı alabilmek için)
biraz uzun ve zorlu bir süreçde olsa hakkınızı ancak bu şekilde arayabilirsiniz.

Ynt: İş Yeri İşleyişi Hakkında

Tüm bunları yaparken gerçek ücretinizi ispatlamanız gerekir. Asıl aldığınız parayı ve resmi kayıtlarda eksik gösterildiğini ispatlayabilirseniz tüm haklarınızı aldığınız ücret üzerinden alırsınız.