İş Yerinde SM Zorunluluğu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan colpan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;

Benim size bir sorum olucaktı.

Ben bir şirketin muhasebesini tutuyorum. Muhasebe kendi bünyemizde tutuluyor ve denetçiler tarafından kontrol ediliyor. Yanlız daha önceki muhasebecimizin bilgileri beyanamemizde yazıyordu. Şimdi ise sadece bizim bilgiler yer alıyor.

Benim sormak istediğim bir işletme Sm yada Mali Müşavir' e bağlı olmak zorundamıdır? Benim yüksek okul diplomam var. Bu yeterlimidir?

Şimdiden teşekkür ederim ;)

Not: Yeni olduğum için konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Yanlışsa affola :)

Ynt: İş Yerinde SM Zorunluluğu?

merhaba
beyanname ve ssk bildirgelerini kendi işyeri numaralarınız üzerinden gönderebilirsiniz. sizin yüksel okul diplomanız burda sadece şirket içi kariyeriniz için önemlidir.Beyannamelere isminizi yazamazsınız. maliye bakanlığı meslek mensubu olmayanlara da şifre vermez. ayrıca sizi denetleyen mali müşavirlik ofisi mi dir. veya yeminli mali müşavirlik ofisi mi dir. yeminli mali müşavirlik şirketi veya şahıs firması ise kanunen defter tutma yetkisi yoktur. Ama yeminli mali müşavirlerde her nedense bunu yapıyorlar. kurumlar vergisi beyanname tasdiki adı altında yapılan sözleşme ile sene içindeki kdv muhtasar vb beyannamelere de BEYANNAMEYİ GÖNDEREN bölümüne vergi numaralarını yazabiliyorlar.
Mali müşavirlik ofisi veya şahıs firması ise zaten bir problem yok
iyi günler
yakup kepez