İş Yerinden Çıkarıldım

49 gün çalştığım iş yerinden neden belirtilmeksizin çıkarıldım,sigortam yapılacak denildi ancak yapılmamış. Sigortayı bir ay sonra gördüğüm için yapıldığını düşünmüştüm.Şu an firmada 19 günlük param var vereceklerini söylediler ancak vermezlerse ne yapabilirim alabilir miyim paramı

19 günlük ücretinizin ödenmesi gerek her halukarda, ödenmezse korkarım iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz ancak.
19günlük ücretiniz yanında 2 haftalık ihbar tazminatı da ödenmesi gerek,
sizin de artık çalışanı olmadığınız şirkete ait telefon hattını (ve varsa şirkete ait diğer şeyleri) teslim etmeniz gerek.

19 günlük ücretinizin ödenmesi gerek her halukarda, ödenmezse korkarım iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz ancak.
19günlük ücretiniz yanında 2 haftalık ihbar tazminatı da ödenmesi gerek,
sizin de artık çalışanı olmadığınız şirkete ait telefon hattını (ve varsa şirkete ait diğer şeyleri) teslim etmeniz gerek.

peki bu 15 günlük ihbar tazminatını nasıl alabilirm

Iyi günler arkadaşlar. Bi konu hakkında fikir danışmak siz değerli dostların, üstadların fikrini almak isterim. Ben bir firmada 9 ay çalıştım. Daha sonra işler kötü olduğu için işten ayrılmak zorunda kaldım. Fakat işten ayrılırken iş yeriyle ilgili ilişkimin kalmadığına dair herhangi bir yazıyada imda atmadım. Alacağım var ve alamıyorum. Alacağım paraya ait resmi bir evrakta yok. Sigortalı işçi olarak çalıştım paramda tamamen elden verildiği için bankaya 9 ay boyunca maaş yatmadı.ben işten ayrıldıktan sonra şirket adresi değişmiş internette falanda eski adresi var yeni adresini bilmiyorum. Sonuç olarak ben bu arayı alabilirmiyim.?? BNA YARDIMCI OLURSANIZ GERÇEKTEN ÇOK SEVİNİRİM.

Son düzenleme:
deneme süresi 2 ay olmaz zaten değil mi peki bu konuyla ilgili çalışma bakanlığı ile mi görüşmek lazım

deneme süresi varsa ihbar olmaz..
SGK girişinin bile yapılmamış olmasına dayanarak deneme süresi tanımlanmamış olduğunu düşünmüştüm, o nedenle ihbar tazminatı da ödenmesi gerek demiştim, ama haklısnız elbette, eğer yazılı bir iş sözleşmesi varsa ve o sözleşmede deneme süresi tanımlanmışsa, ihbar süresi / tazminatı da olmaz.

deneme süresi 2 ay olmaz zaten değil mi peki bu konuyla ilgili çalışma bakanlığı ile mi görüşmek lazım
Yazılı bir iş sözleşmesi ile en çok 2 aylık deneme süresi tanımlanabilir sn.melekmelek