İş yerini şikayet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayaz26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İş yerini şikayet

Sn.Ayaz26

a- İletinizin özü ve sizi ilgilendiren boyutu fazla çalışmalarınız ile ilgilidir.
b-istifa edecekseniz çalışma sürenize bağlı olarak örneğin ......hafta önceden işverene bu durumu bildirmeniz ve bu süre içinde çalışmanız gerekir,BÖYLE YAPARSANIZ k.tazminatı alamazsınız.
c-3 gün özürsüz olarak işe gitmemek işverene haklı nedenle fesih hakkı verir (sakın devamsızlık yapmayın)
d-cumartesi günleri +4 saat fazla çalışma,genelde hafta içi(08-20 ise)ara dinlenmeniz 1.5 saat,fiili çalışmanız 10.30 dk dır.(sizin ifadenize göre ise aylık 150 saate yakın fazla çalışmanız sözkonusu)
e-Bu çalışmaların yarısı ödeniyor(ödenen bu kısmı muhtemelen işyeri kayıtlarına uygundur)Kalan yarısı zaten ödenmediği için kayıtsız.(zaten sorunda burada)
f-İfadenize göre sizin çalıştığınız ancak kayıtsız olan bu fazla çalışmaların karşılığı ücret alacağının varlığının İSPATI TARAFINIZA,ödendiğinin ispatıda İŞVERENE AİTTİR.
-Tekrar ediyorum, SİZ İSPAT EDERİM,edebilirim diyorsanız;geniş anlamda ücret kapsamındaki(fazla çalışma,bayram ve genel tatil çalışması,ikramiye,prim vs.gibi)temel ücretin eklerinin ödenmemesi,ödenmemiş olması durumu size sözleşmeyi "haklı nedenle "fesih hakkı veririr isede,bordronuzda kısmende olsa f.çalışmaların ödendiği gözüküyor ve sizde o bordro(ücret pusula)larını imzalamışsanız işiniz biraz daha zor,bu f.çalışmalar bordroda gözükmüyor sizde imzalamadınız ise biraz daha kolay ama yinede ÖDENMEDİĞİNE DAİR İSPAT yükümlülüğünüz var.
Ayrıca elden ödemeden bahsetmişsin (genelde elden ödemeler resmileştirilmiyor)bu nedenle muhtemelen bordronuzda da fazla çalışma ve ücreti gözükmüyor(olabilir)böyle ise hiç gözükmeme durumuda sözkonusu.
Şu anda halen çalışmaktasınız,çalışırken Noter yoluyla ödenmesi için ihtarname gönderin diyecem ama sizi çok üzerler, hatta çeşitli bahanelerle iş akdinizi feshedebilirler,bu nedenle etraflıca düşünüldüğünde yapılması gereken tek şey,KARARLIYSANIZ VE İSPAT EDEBİLİRİM DİYORSANIZ doğrudan bu sebeble(yani fazla çalışma ücretlerinizin tarafınıza ödenmemesi sebebiyle)sözleşmenizi feshedin derim, ancak işveren haklarınızı ödemiyeceğinden, bu konun yargıya taşınması durumu yüksek,bu nedenle de bir avukat dan yardım alarak hareket etmenizi(kendi başınıza bu süreci yürütmemenizi) öneririm.Yargı aşamasında zaten avukata ihtiyacınız olacak.Kolay gelsin.

aldığım mesai paralarının verildiği zarflar elimde yarısını elden yarısınıda bankadan vererek bankaya yatmayan kısmını calışanın priminden kacırıyolar ve tabiki vergiden bu suc bakanlığa şikayet etsem bundan dolayı yüklü bi ceza keserler mi cok kişinin hakkını caldılar ayrıca iş yerine gitmeyi dahi düşünmüyorum onlar işe gitmememden dolayı iş akdini fes edicek ihbar alabilirmiyim yardımlarınız için tsk ederim

İşe gitmeyerek , işverenin derhal fesih hakkını kullanmasına imkan tanımış olursunuz.
Bu durumda, bu fesihte ihbar süresi olmayacağından, ihbar tazminatı da ALAMAZSINIZ.
( Hiç kıdem tazminatından bahsetmediğinizden, kıdem tazminatına hak kazanacak kadar bir çalışma süreniz olmadığı sonucuna varıyorum)

-istifa halinde ..................................................................................ihbar+kıdem tazminatı ..............YOK
-özürsüz işe gitmez- devamsızlık yaparsanız........................................"................"............................"
-Haklı nedene dayalı olarak sözleşmeyi siz feshederseniz.......................ihbar tazminatı ......................."
- " " " " " " " ..1 yıl kıdeminiz olmadığından k.tazminatı........"
Geriye ne kaldı,iddia ettiğiniz fazla çalışma ücretlerini alamadığınız için bu nedenden dolayı sözleşmeyi"haklı nedenle"feshetmek,bu takdirde İSPAT eder ve karar lehinize çıkar ise sadece bu çalışmaların karşılığını yasal faizi ile birlikte alabileceksiniz.
keremcem ' Alıntı:
( Hiç kıdem tazminatından bahsetmediğinizden, kıdem tazminatına hak kazanacak kadar bir çalışma süreniz olmadığı sonucuna varıyorum)
Evet.

işe baslıyalı 2 yıl oldu fazla calışma süresini kanıtlayabilririm haftada 45 saat calışma süresi cumartesi 1 den 5 e kadar olan sürenin mesai paraları verilmiyo günlük 8-6 1 saat mesai zarflarında hepsi yazıyo bıktım artık peki tazminat alamam ihbarda maasımdan herhangi bir kesinti yapılır mı gecen ayın bu ay 3 gün gitmesem aslında bunu aleyhime kullanabilirim cıkmak isteyen o kadar kişi var ki :)

ayaz26 ' Alıntı:
işe baslıyalı 2 yıl oldu fazla calışma süresini kanıtlayabilririm haftada 45 saat calışma süresi cumartesi 1 den 5 e kadar olan sürenin mesai paraları verilmiyo günlük 8-6 1 saat mesai zarflarında hepsi yazıyo bıktım artık peki tazminat alamam ihbarda maasımdan herhangi bir kesinti yapılır mı gecen ayın bu ay 3 gün gitmesem aslında bunu aleyhime kullanabilirim cıkmak isteyen o kadar kişi var ki :)
süreniz var ise
2 yıl hizmetiniz(kıdeminiz)var ise bu takdirde İSPAT edebileceğinize inanıyorsanız, alamadığınız fazla çalışma ücretlerinin tarafınıza ödenmemiş olması durumu, size sözleşmenizi "haklı neden"le fesih hakkı vereceğinden, sözleşmenizi bu nedene bağlı olarak feshederseniz, hem bu çalışmaların karşılığını yasal faizi ile alır hemde kıdem tazminatınızı alabileceksiniz.Hayır bu durumda ne işci için,nede işveren için ihbar tazminatı sözkonusu olmaz.Neden fesheden siz,feshetmeyen işveren olduğu için.
Dikkat yüksek ihtimal ödemeyecekle,r konu konu tarafınızdan yargıya taşınacak bu nedenle avukata ihtiyacınız olacak kolay gelsin.
NOT.".bu ay 3 gün gitmesem" demekle neyi amaçlıyorsunuz ,neden aleyhinize kullanmak istiyorsunuz?merak ediyorum!..

amirlerin yüzünü dahigörmek istemiyorum kız erkek ayrımcılığı var akşama kadar nerde acil iş orda ben her yerde yardırıyom oysa kızlar lay lay lom akşama kadar bütün ağar işleri ben yapıom üstelik benden yüksek alıyorlar böyle bi düzen var bıktım artık yüzlerini görmek istemiom pazartesiden beri işe gitmiyorum haftayada gidip cıkışımı alıcam ihbar calışmadı die kesinti yaparlar mı

Gene de siz bilirsiniz amaaa;
işe gitmeyerek işten atılmayı beklemek yerine;
yarın notere gidip, fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildiren bir ihbar gönderin derim nacizane.
Nasılsa siz de feshetseniz, işveren de feshetse, ihbar tazminatı şansınız yok.
Hiç olmazsa, sözleşmenizi haklı nedenle feshetmiş olun ki, kıdem vs için ( yüzlerini görmek isterseniz şayet) ileride , daha sakin kafayla düşündüğünüzde hak talep edebilesiniz.

...

Hayır(zaten sözleşmeniz "haklı nedene"dayalı olarak işverence feshedilmiş olacak.)
Sizi anlıyorum, madem iş bu noktaya gelmiş,(2 gündür özürsüz olarak işe de gitmemişsiniz)artık hiç gitmeyin işveren sizi arasın,neden gelmedin diye sorarlar ise artık şunu söyle"fazla çalışma ücretlerimi ödemediğiniz için sözleşmeyi feshettim"diyiniz(keşke bu iradenizi Pazartesi günü ihtarname çekerek bildirseydinizde işe ondan sonra gitmemiş olsaydınız)
İşyerine giderseniz sadece var ise üzerinizde işverenin kayıtlı demirbaşları varsa onları tutanakla teslim ediniz,başka asla ve asla HERHANGİ BİR BELGEYİ İMZALAMAYINIZ.
(sn.ayaz26 sabırlı olunuz ileride dava açma,yüzdesi düşükte olsa davayı kazanma ihtimaliniz var)

keremcem ' Alıntı:
Gene de siz bilirsiniz amaaa;
işe gitmeyerek işten atılmayı beklemek yerine;
yarın notere gidip, fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildiren bir ihbar gönderin derim nacizane.

KATILIYORUM