İşbaşı Yapamama

Merhaba,

4.5 yıllık çalıştığım şirket küçülmeden dolayı beni işten çıkartmak için çeşitli oyunlar oynamaktadır. Dün istifa görüşmesine gittim anlaşamadığımızdan istifamı vermedim 24-II f den istifamı almak istiyorlar ve tazmınatımı düşük yatırıyorlar. Kabul etmediğimden dolayı benden habersiz IK bana Ücretli izin vermiş çalıştığım yere gitmemem için bugün iş yerime gittiğimde ise şirketin giriş kapısından içeri giriş yapamadım kart yetkilerimi iptal etmişler Bu konuda tutanak hazırlamak istiyorum bana nasıl yazacağıma dair yardımcı olursanız sevinirim umarım konuyu doğru yere yazmışımdır. :(

Teşekkürler

Son düzenleme:
Niyet ölçme aygıtı olmadığı için en kötüsünü düşünmemiz gerekiyor.

Şirket sizi içeri almayıp diğer taraftan da devamsızlık tutuyor olabilir. Sizin elden vereceğiniz her türlü bilgi,belge vb evrakı "hiç teslim almadım" diyebilir.
En garantili yol noterden yazı göndermek.

İçerik ile ilgili olarak hukukçulardan destek alabilirsiniz.

Merhaba,

-4.5 yıllık çalıştığım şirket küçülmeden dolayı........................................olabilir,iş kanunu madde 18"işletmenin,işyerinin gereklerinden kaynaklanan sebeble mümkün
-beni işten çıkartmak için çeşitli oyunlar oynamaktadır...........................işverenin çeşitli oyunlar oynamasına hiç gerek yok,işverenlik yönünden durum ortada(yani daralma"sözkonusu
-Dün istifa görüşmesine gittim,,,,,,,,,,,,,,,,,...........................................,bu istifa ve istifa görüşmesi değil,ortadaki duruma istinaden yapılan bir görüşme
-anlaşamadığımızdan.........................................................................ne anlaşmasıymış bu?ne görüştünüz ki?
-istifamı vermedim...........................................................................tabiki vermeyeceksin,asla istifa etmeyeceksin,ortada "istifa"etmenizi gerektirecek bir durum yok,zira işverenin yapmak istediği belli yani daralma-kücülme ve buna bağlı olarak işci çıkartmak istiyor
-24-II f den istifamı almak istiyorlar...................................................bu madde nin bu bendi yani"f"uygun değil,yani iş sözleşmesini siz feshetmiyeceksiniz ve ortada "çalışma koşulları"ile ilgili bir durum yok,daralmaya bağlı olarak işveren feshi sözkonusu,olayınızın 24/II-f ile ilgisi yok,
-ve tazmınatımı düşük yatırıyorlar.....................................................malum buna hakları yok,bu durumda iyi niyet zedelenir
-Kabul etmediğimden dolayı benden habersiz IK bana Ücretli izin vermiş........................gerçek mi?
-çalıştığım yere gitmemem için bugün iş yerime gittiğimde ise şirketin giriş kapısından içeri giriş yapamadım kart yetkilerimi iptal etmişler.....................................................evet sanırım kart bilgileriniz iptal
-Bu konuda tutanak hazırlamak istiyorum bana nasıl yazacağıma dair yardımcı olursanız sevinirim.....................şimdi sizin kendi kendinize şahitsiz birşeyler(yani bu son gelişmeler hakkında)yazmanızın mantığı yok ve size fayda sağlamaz,sn.BESdanişmanlik bu noktayı değerlendirmiş katılıyorum
Sanki aleyhinize birşeyler ters gidiyor!...
Yarın bir avukat gidip,konuyu anlatmanız ve harekete geçmeniz uygun olabilir(buradaki bilgileride göstereblirsiniz)

Ben olsam öncelikle notere gider,
xx tarihinde işyerinize geldiğinizde giriş kartınızın iptal edilmesi nedeniyle giriş yapamadığınızı , gene aynı gün İK tarafından talebiniz olmamasına rağmen ücretli izinli olduğunuzun bildirildiğini, giriş kartınızın yetkilerinin iptal edilerek işyerinize girişinizin engellenmesinin, işveren tarafından sözleşmenin bildirimsiz olarak feshi anlamına geldiğini, bu nedenle 8 haftalık ihbar, 4,5 yıllık kıdem tazminatınız ile birlikte kullanılmamış izin sürelerine ait ücretlerle, çalışmış olduğunuz süreye ait ücretlerin 1 hafta içinde ödenmesi gerektiğini bildiren bir ihtar gönderirdim.
Bu ihtarı bir avukatın yardımıyla hazırlamanız sizin yararınıza olacaktır.