hars ' Alıntı:04 en mantıklısı o oluyo işsizlikte alabilir
Bu yazınız bana ise eğer 600 güne bakılıyor doğru ayrıca bir işyerinde aralıksız 120 gün çalışmış olmanız gerekiyor biliyorum. doğrumudur ? cevabı ben vereyim. işsizlik sigortasından yararlanabilmek için işsizlerin, hizmet akdinin feshinden önceki 120 günü sürekli olmak üzere, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primini ödemiş olmaları ve işten çıkış tarihinden itibaren 30 gün içerisinde işveren tarafından düzenlenmiş olan İşten Ayrılma Bildirgesi ile Türkiye İş Kurumuna şahsen başvuruda bulunarak iş almaya hazır olduklarını bildirmeleri gerekiyor.HAZELSU ' Alıntı:nasıl var , ben mesela bugün işyerimden çıkıp , başka işyerinde çalışmaya başladığımda o işyerinde 600 gün çalışma zorunluluğum yok , çalıştığın işyerinde değil , son 3 yılda 600 güne bakılıyor.
üstadım saydığınız şeylerle benim söylediğim farklı tabiki mucbir sebebler sayılmıyor ancak kanun açık 120 gün bir fiil çalışmak gerekiyor mucbir sebebler haricinde kesintiye uğramaması gerek .. 1.1.2009 Yılında işe girmişsse bir personel daha önceki çalıştığı yerlerde 600 gün işsizlik pirimi ödemişse 1.5.2009 tarihinden önce işten ayrılması ile işsizlik parası alamaz diyorum. ben .HAZELSU ' Alıntı:hayır aralıksız 120 çalışılması da problem değil , hastalık , ücretsiz izin vs. sayılmıyor , ancak devamsızlık varsa ve tutanak tutulup kuruma verildi ise etkiliyor. hatta doğum iznine çıkan arkadaşların geriye doğru 120 günü tamamlamak için 6-7 aya kadar gösterebiliriz. İş kurumuna bizzt sormuştum.
şu anda yeni uygulama haklı neden sebebini belgelemenizi istiyor iş kur ve sgkAnt Z ' Alıntı:04 u seciyorum işşizlik parası alır değil mi arkadaşlar ??
siz bilirsiniz , sıkıntı olabilirAnt Z ' Alıntı:04 Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi
haklı sebep bildirmiyorum ben ??