İşçi Çıkış Süresi

merhaba arkadaşlar,

30/01/2009 tarihinde bir personeli istifa diye çıkardık ve 10 gün içerisinde çıkış bildirgesini verdim henüz aylık bildirgemizi hazırlamadım.

yanlız bu kişiyi benim 3 şubat da çıkarmam gerekiyormuuş ve de çıkış nedeni de istifa değil işveren tarafından fesih olmalıymış. ben böyle bir durumda nasıl bir işlem yapmalıyım ki cezai müeyyideye maruz kalmadan düzeltme yapabileyim.(10 gün gçtiği için çıkışı da silemiyorum.)

iyi akşamlar.

Ynt: İşçi Çıkış Süresi

Bizim de başımıza benzer bir şey geldi. Ssk'dan iptal edilemeyen işten ayrılış bildirgeleri için ssk tarafından ssk'ya yazılı müracat yapmamız söylendi, dilekçe ile ssk.ya bildirip yeniden işten ayrılış bildirgesi verdik, fakat ssk.da dilekçemizi almakta bayağı sıkıntı yaratmışlar, giden arkadaş müdüre kadar çıkmış, müdür de dikkatli olunması gerektiği konusunda sitem etmiş vs.

bence 2.bir işten ayrılış bildirgesi verip ssk açıklama isterse bilgi vermek mantıklı gibi, 2.işten ayrılış bildirgesini hiç vermeye de bilirsiniz aslında, sonuçta cezası yok, işveren tarafından çıkarıldıysa yeni çıkışı işkura bilgi vermeniz yeterli olabilir (iab-15 gün içinde)