İşçi çıkışı

Arkadaşlar,
Yaklaşık bir buçuk yıldır iş yermizde çalışan bir personelimize çıkış verdik, ancak bunu daha önce kendisine ihbar olarak bildirmedik, direk çağırarak çıkış verdiğimizi söyledik ve ihbar, kıdem tazminatı ve yıllık izin vss. ücretlerini hesabına yatırdık, ancak kendisi ibraname yi imzalamadı ve sanırım mahkemeye vercekmiş bu durumda ne yapabiliriz ve sonuç ne olabilir?
Bu personelimiz çalıştığı süre içerisinde iş yerinde işçilerle iki defa sataştı ve işyerine silahla geliyordu, personelden birinede silah çekmişti, iki defada işe geç geldi ama bu olaylarla ilgili tutanak tutulmadı, şimdi geçmişe dönuk tutanak tutsam ve ve şahitlere şmzalatsam faydalı olurmu ne yapabilirim?

kolay gelsin..

Ynt: işçi çıkışı

Ya bazen böyle işçiler gerçekten çileden çıkarıyorlar adamı Keşke verse mahkemeye

Vermeniz gereken tazminatlar;
İhbar tazminatı, kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti, varsa fazla mesai tüm bunları banka üzerinden yatırdıysanız herhangi bir sorun kalmayacaktır. İbranameyi imzalamadığını bir tutanak ve tanıklar ile yazı haline getirniz. Daha önce bahsettiğiniz davranışları (özellikle işyerine silahla gelmesini) mahkemede delil ve tanık olarak kullanınız. Geriye dönük tuttanak tutmanız alehinize olacaktır. Tutanakları zamanında tutup savunma almanız gerekmektedir. Silah çekmesi durumunda adli vaka vuku bulmuş olup en yakın kolluk amirliğine bildirmeniz gerekmektedir.

işyerine silahla gelmesi doğru bir davranış değil.bence geriye dönük geç geldiğine dair tutanaklarınıda tutup dosyasına koyun.
tazminat ve kalan alacaklarını bankaya yatırmanızda son derece isabetli olmuş.
ben eskiden ibraname imzalamayanın tazminatını bankaya yatırmazdım, davalarda hep zararlı çıktım.
avukatlarımdan öğrendim ki yatırmak daha doğru imiş.
işten çıkış nedenleriniz var.SGK sı , imzalı bordroları v.s. de tamamsa içiniz rahat olsun derim ben.

iyi çalışmalar...