İşçi Maliyet Hesaplaması

gcatar

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Ara 2009
Mesajlar
729
Konum
İstanbul
İşveren bünyemizde çalışan personellerimizin maliyetini hesaplamamızı istedi ve bende şu şekilde yaptım
İşçinin net Ücreti : 1.000,00
Brüt : 1.396,84 x % 36,5 = 509,84 Sigorta primi (işçi ve işveren payıda var içinde ama sigortaya ödediğimiz toplam primi yazdım sonuçta şirket kasasından çıkıyor.
1.396,84X %15 = 177,99 Stopaj agiyi çıkarmadım içinden çünkü işçiye ödeniyor. Bunlara ek olarak işçinin günlük yemek ücreti 5,00 t.l.

Sonuç olarak işçiye ödenen net ücret + Sigorta primi + muhtasar + yemek ücreti. Doğrumu.
 
Ynt: İşçi Maliyet Hesaplaması

%5 lik erken ödeme indirimini şifaen söylemeniz uygun olur.
Ayrıca ücreti yüksek olduğu için Net ücretten ücretlendiriyorsanız. Belirli bir aydan sonra vergi dilimi %20'liğe girer. Buda maliyetinizi artırır.
 
Ynt: İşçi Maliyet Hesaplaması

mohicans ' Alıntı:
%5 lik erken ödeme indirimini şifaen söylemeniz uygun olur.
Ayrıca ücreti yüksek olduğu için Net ücretten ücretlendiriyorsanız. Belirli bir aydan sonra vergi dilimi %20'liğe girer. Buda maliyetinizi artırır.

ocak ayı için düşünelim %5 lik indirim yok varsayalım genel olarak kalemler doğru değilmi net ücret + sigorta primi + muhtasar + yemek.
 
Ynt: İşçi Maliyet Hesaplaması

FArklı Mantıkdan gidiyorsunuz ancak sonuç aynı olduğu için doğru.
Normalde şöyle hesaplıyoruz
Brüt Ücret + SGK İşveren Payı+ SGK işveren işsizlik payı+ Yemek Bedeli
 
Ynt: İşçi Maliyet Hesaplaması

mohicans ' Alıntı:
FArklı Mantıkdan gidiyorsunuz ancak sonuç aynı olduğu için doğru.
Normalde şöyle hesaplıyoruz
Brüt Ücret + SGK İşveren Payı+ SGK işveren işsizlik payı+ Yemek Bedeli

Doğru diyorsunuz da benim amacım maliyet olarak değilde misal verecek olursak işçi bende çalışıyor ben işçiye aylık olarak net maaş ödüyorum + sigortaya prim yatırıyorum + muhtasar beyannamesi ile stopajını ödüyorum agiyi veriyorum ve yemek varsa da yol parası veriyorum sonuç olarak şirket kasasından bunların hepsi ödeme olarak çıkıyor mevzu bundan ibaret :)
 

Benzer konular

Üst