İşçiler İçin Ayrı Hizmet Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan batlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batlı

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar. sskya işçiler için ayrı bildirimde bulunabileceğiz bir yapı var mı? bir yerden ek 2 formu diye bir duyum aldım doğrumudur. ya da işçiler için ayrı bildirimi nasıl yapacağız

Ynt: İşçiler İçin Ayrı Hizmet Bildirgesi

hayır aylık prim ve hizmet bildirgesini ayrı vermek

Aylık Prim Hizmet bildirgesini e-bildirge olarak veriyorsanız Bildirge ana menüde Belge Türü seçeceksiniz

5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (A) BENDİ KAPSAMINDA HİZMET AKDİNE İSTİNADEN ÇALIŞAN SİGORTALILAR YÖNÜNDEN BELGE TÜRLERİ
Tüm Sigorta Kolları
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİNE TABİ ÇALIŞANLAR
3308 SAYILI KANUNDA BELİRTİLEN ADAY ÇIRAK, ÇIRAK VE MESLEKİ İŞLETMELERDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER
gibi

Ayrıntılı bilgiler
http://ebildirge.ssk.gov.tr/duyuru20081110_1.htm

benim belirttiğim kimseler atölyede çalışan işçileri ayrı göstermek. emekli değil, çırak vs.. değil. bu linkte kendime göre belge türü göremedim.

Her kısım için ayrı dosya açtırırsınız ve ayrı şifre alarak ayrı ayrı verirsiniz.

Bu iş karşılıklı soru - cevapa dönüştü galiba.
Aylık Prim ve Hizmet Belgesinde ancak ve ancak prim % si farklı olan işçiler için farklı belge türü düzenlenebilmektedir.Sayın TURKO'nun önerisine bir katkıda benden bence Her İşçi için ayrı işyeri tescili de yaptırabilirsiniz.

Aynı mekanda olmasına rağmen ayrı bölümler var ise aynı adres olmasına rağmen ayrı işyeri dosyası açtırılabilir. Ancak tek dosyada gösterilmek istenir ise tüm sigortalıların primi en yüksek %'ye göre hesap edilir ve ödenir. (sgk kanunu gereği.)

bugün arkadaşı ssk ya gönderdim. böyle bir şeyin mümkün olmadığını, asla işçiler için ayrı bir belge verilemeyeceğini belirtmiş. ancak emekli olsa o zaman tamam demişler.

Eğer sgk yayınladığı işkolu (nace) listesinde ayrı işler olarak tanımlı ise olur.