İşçinin Hakaretleri,İftiraları...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sado46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba...
Bir kamu kurumunda yönetici olarak görev yapmaktayım.Kurumda Sözleşmeli ve Hizmet Satın Alma yoluyla eleman çalıştırmaktayım.6 ay kadar önce süresi dolumunda Hizmet Satın Alma yolundan vazgeçerek İŞKUR aracılığıyla eleman çalıştırmaya başladım.(yasal nedenlerle) Eşini işten çıkarttığım bir personelim hakkımda ve iş arkadaşlarıyla ilgili akla hayale gelmeyecek ve kesinlikle doğru tarafı olmayan iftiralarda bulunmakta. Bu konuyla ilgili önüne gelen herkesle konuşmakta. En son kurumda çalışan bir elemanın eşine burada telaffuz edemeyeceğim bir şekild iftirada bulundu. Kişi bu konuyu benimle paylaştı. Ben de konuyu bana yazılı olarak bildirebileceğini benim de olaya yasal olarak müdahil olabileceğimi söyledim. Ancak sanırım dilekçe vermekten çekiniyor. Aynı kişi "görevden erken ayrılmasıyla" ilgili tutanak sonucu savunmasını istediğimde yazıyı almaktan imtina etmiş ve bu durum tutanakla belgelendirilmiştir. Daha sonra yazıyı almaya geldiğinde de " allah belasını versin" ve "ruh hastası" şeklinde ifadelerde bulunmuş ve bu durum da yine personel tarafından tutanak altına alınmıştır. Hiç bir tutanak bizzat tarafımdan alınmamış,yetkili personelim tarafından bana iletilmiştir.
Bu elemanın artık kurumda çalışmasının iş düzenine zarar vereceği aşikardır. Kurumda hemen hemen tüm personelle sorunlu ve aynı tarzda onlar hakkında da iftiralarda bulunmaktadır.
Sürecin işleyişi hakkında bilgi almak istiyorum.
25/2 (b) doğrultusunda işlem yapmam gerekiyor. Ama yasal süreci bilmiyorum. Acil yardımınızı bekliyorum.
Selamlar...

Ayrıca "mobbing" tabiri sadece işverenin işçiye baskısı mı demektir? İşçi işverene mobbing yapabilir mi?

İşyerinde işciden kaynaklanan herbir olayı şahitler huzurunda tutanak altına almanız ve tutanak altına alınan konulara istinaden yazılı işlem yapmanız ve ilgiliye tebliğ etmeniz uygun olacak.Sözkonusu işcinin artarak devam eden bu davranışlarının sonucu ya geçerli nedenle yada haklı nedenle fesih imkanı verecek işverene.
Mobbing tartışmalı konu,özellikle sınırlarının çok iyi çizilmesi gerekir,işverenin yönetim ve denetim hak ve yetkisinden kaynaklanan her türlü olayı mobbing kapsamında ele almak yanlış olur.

Şeref bey...
Tutanak boyutu tamam. Ancak süreçteki diğer işlemler hakkında bilgim yok. Fesihle ilgili matbu bir evrak veya noter şartı gibi bir yol var mı? Yoksa yazacağım resmi bir yazı yeterli mi?
Almaktan imtina etmesine yol açmamak için iadeli taahhütlü posta seçeneği uygun mudur? Noter aracılığı şartmıdır?

Şeref bey...
Tutanak boyutu tamam. Ancak süreçteki diğer işlemler hakkında bilgim yok. Fesihle ilgili matbu bir evrak veya noter şartı gibi bir yol var mı? Yoksa yazacağım resmi bir yazı yeterli mi?
Almaktan imtina etmesine yol açmamak için iadeli taahhütlü posta seçeneği uygun mudur? Noter aracılığı şartmıdır?

Şeref bey...
İşci işe geldiğinde fesih bildirimini işyerinde de yapabilirsiniz.Genelde işe gelmeyenler hakkında noter kanalı kullanılır. Noter şartı yok fakat ispat açısından noter kanalı muteber,konunun önemine binaen tavsiyem noter kanalını kullanmanızdır.