İşçinin İşçiye Tacizi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Uluakay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bir erkek işçim bir bayan işçime yaklaşık bir seneden beri telefon yoluyla tacizde bulunuyormuş ve bayan arkadaş da işyerindeki huzuru bozulmasın diye şu ana kadar hiç kimseye birşey söylememiş. artık tacizler tehtit ve hakaretlere varınca da savcılığa suç duyurusunda bulunarak bana şikayet dilekçesi verdi.

bu şikayet dilekçesine istinaden bu işçiyi 25. madde II/c ye istinaden kıdemsiz ve ihbarsız işten çıkaracağım..

öncelikle savunmasını alacağım işçinin ve sonra da noter kanalıyla fesih bildirimi yapacağım. bölge çalışmadaki arkadaşlar noter tebliği eline geçtikten sonra 6 gün bekleyin 6. günün sonunda çıkışını yapın dediler.. istiyorum ki bu çıkarma işleminde hiçbir açığım kalmasın.. çalışandan savunma talep edeceğim ama bu savunma talebi yazını tebliğ ettikten sonra 3gün 5 gün bir süre beklemem gerekiyor mu yoksa tebliğden sonra direk savunmasını alabilir myim ?

Ynt: İşçinin İşçiye Tacizi

hassas bir mesele olduğu açık. yalnız bunun noter tebligatından öte bir durumu var. taciz bir iddia bunu delillendirmek lazım. şahit veya telefon mesaj ve arama kayıtları gibi. ayrıca hangi durumlar taciz sayılır. bu konuda uzman bir avukata danışmadan yaptığınız bir fesih sizi zor durumda bırakabilir.

zor durumda kalmak veya kalmamak artık göz önüne alınacak bir şey değil ne yazıkki bu saatten sonra.biz bu adamla çalışmak istemiyoruz ve kesinlikle ve kesinlikle ihbar veya kıdem tazminatı da ödemeyeceğiz. bölge çalışmanın tek düşündüğü şey fesih tebliğinin noter kanalıyla yapılması.. bayan çalışan zaten savcılığa başvurmuş durumda ve orda bir soruşturma açıldı. ordan gelecek delilleri beklemek zorundamıyız ?

Bildirimi veya konuyla ilgili savunma talebinizi noter kanalıyla yapma zorunluluğunuz yok.
Önemli olan bu işlemi yazılı yapmanız ve daha önemlisi yaptığınızı belgelemeniz.Noter kanalıyla yapılan ihtar-ihbarlar bu nokta etkili olmakta, ıspat sorununu ortadan kaldırmaktadır.
Çalışana, size bildirilen şikayet dilekçesi ile ilgili savunmasını örn.3 gün içinde iletmesini yazılı olarak bildirin ve bildirim yazısının bir kopyasını da bildirimi aldım, savunma yazımı hazırlayacağım şeklinde kendi yazısıyla bir notla alıp dosyada saklarsanız, savunma isteğinizi ıspatlama sorununuzu aşmış olursunuz.
Savunmayı aldıktan sonra da , dilerseniz aynı gün, gene ıspatlanabilir yazılı şekilde sözleşmesini ilgili maddeye göre feshettiğinizi bildirip, gerekli işlemleri yaparsınız.
Sonrasında her halukarda zaten çalışan tazminatları için dava yoluna gidecektir.Dava noktasında bir avukattan destek alarak davanızı takip etmeniz yararınıza olacaktır.

İşçinizde bir senedir ne diye sessiz kalmış anlamak imkansız. O sessiz kaldıkça taciz eden kişi sessiz kalındığı için tacizine devam etmiş belli ki. Bir insan işyerimde huzurum kaçmasın diye tacize göz yumar mı..??? Bir bayan olarak söylüyorum , açlıktan sürüneceğimi bilsem yine de taviz vermem. Memlekette başka iş yok değil ya. Bence siz bayanıda işten çıkarın :( Bir senedir sesi çıkmayanın şimdi sesi çıkıyorsa ben altında bi iş ararım kimse kusura bakmasın....

Uluakay ' Alıntı:
zor durumda kalmak veya kalmamak artık göz önüne alınacak bir şey değil ne yazıkki bu saatten sonra.biz bu adamla çalışmak istemiyoruz ve kesinlikle ve kesinlikle ihbar veya kıdem tazminatı da ödemeyeceğiz. bölge çalışmanın tek düşündüğü şey fesih tebliğinin noter kanalıyla yapılması.. bayan çalışan zaten savcılığa başvurmuş durumda ve orda bir soruşturma açıldı. ordan gelecek delilleri beklemek zorundamıyız ?
elbette karar sizin. ama mesele bölge çalışma ile sınırlı değil bunu bilmelisiniz.