İşçinin süre verilmeden işten çıkarılması

İyi çalışmalar kolay gelsin

Ben 18.08.2008 tarihinde bi firmada işe başladım 04.09.2008 tarihinde sigortam yapıldı. İşe sabahları geç gelme gibi bir problemim vardı gerek gün içerisinde yapmış olduğumuz işin ağırlığı gerekse günde 2:30- 3 saat gibi yol gidip geliyordum. 13.02.2010 Cumartesi günü patronumun işe gelipte 15.02.2010 Pazartesi tarihinden itibaren işe gelme demesiyle işten ayrıldım. Sigortadan çıkışımı İşverenin haklı sebeplerinden dolayı işten çıkarılmıştır diye çıkışımı yapmışlar. Benim sorum şu benim tazminat alma gibi bi hakkım varmıdır var ise ne yapmalıyım. Çünkü bir kaç kişi işten çıkarmadan 15 gün önce haber vermesi gerekiyor dedi. Şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: İşçinin süre verilmeden işten çıkarılması

Öncelikle sizin ihbar süreniz 15 gün değil 28 gün.

Personelin işe geç gitme alışkanlığı ihbar süresi göz etmeksizin ve tazminatsız olarak fesih hakkını işverene verir. Lakin bu konuda personele belli aralıklarla uyarı/ihtar- lar yapılmış olması gerekir.

Bir takım tutanaklarla bunlar (işe geç başlamalar) şahitler huzurunda tespit edilip, iş gücü kaybına neden olunduğunun tespit edilmesi de şart.

İşe geç gitme durumunu alışkanlık haline getirdiyseniz ve çıkış işleminiz anlattığım prosedüre uygunsa elinizden birşey gelmez.